Södra Vägen 66

Hylte Karta & restider

VillaVilla

Alebo Pensionat och brunnshotell med anor från 1897 med totalt 13 gästrum på en 17 685 m2 stor tomt helt ner till sjön Unnens strand, med egen badbrygga. Filmrundvisning: https://youtu.be/UtbhNkYNNC4

Beschreibung in Deutsch: https://i24group.de/objects/71014-alebo-hotel-auf-1-8-ha-seegrundstuck-in-herrlicher-lage/

Alebo (se även den egna hemsidan: alebo.se) kom till på grund av hälsokällan, som rinner än idag och har sitt egna brunnhus på framsidan av huvudbyggnaden. Källan har varit känd sedan 1600-talet och det mycket järnhaltiga vattnet ansågs som mycket hälsobringande, gärna i kombination med bad och andra behandlingar. Det som idag är annexet vid sjön uppfördes först, år 1889, men äldre byggnader har funnits på platsen, där man under läkartillsyn ordinerades bad och olika kurer involverande Alebos vatten. Annexbyggnaden är kulturminnesmärkt klass B, ca. 128 m2 stort och innehåller idag 5 gästrum, alla med egna badrum, gemensam bastu och ligger precis vid strandkanten, så man kan gå direkt från bastun ut på bryggan och hoppa i vattnet.

Hotellbyggnaden kom till år 1897 och är troligen det äldsta fungerande pensionatet i landet. Byggnaden är kulturminnesmärkt klass A, ca. 365 m2 stor och innehåller 7 gästrum (alla utom ett med eget badrum), foajé, stor matsal, konferensrum, vardagsrum för gäster, kontor, fullt utrustat restaurangkök och källare med gott om plats för lagring, verkstad och pannrum med effektiv panna med pelletsbrännare på 36 kW. Därutöver finns ännu ett gästrum i garagebyggnaden på baksidan av huvudbyggnaden på ca. 25 m2 med eget badrum och ett par små terrasser. I resten av denna byggnad finns garage på ca. 25 m2 och uthusplats på ca. 15 m2. Här finns även en liten 10 m2 stuga uppe i skogen, för den som vill bo lite mer primitivt, även om det finns el även här. Växthus på ca. 16 m2, en mysig skogspaviljong och slutligen en stor uteservering på ca. 75 m2 med fjärrstyrd markis. Alla byggnader är löpande renoverade och vidareutvecklade under nuvarande ägares tid sedan 1992 och framstår i gott skick och redo att användas direkt.

Beläggningen under 2018 har varit 75% totalt över året, men i praktiken fullbelagt under högsäsongen med 3 514 gästnätter under året. Omsättningen har varierat mellan ca. 3-5 miljoner om året och beror givetvis i hög grad på om man stänger ner under delar av året för semester och avslappning - eller om man väljer att hålla öppet året om.

Alla möbler, inventarier, komplett restaurangkök och maskiner kan medfölja i köpet efter avtal med säljarna, liksom den under många år uppbyggda goodwillen, hemsidan, bokningssystemet och allt som behövs för att driva hotellet och restaurangen vidare. Säljarna är villiga att vara köparen behjälplig (mot ersättning) i en uppstartsfas, för att sätta köparen in i allt man behöver känna till för att fortsätta driften som det är idag. Givetvis behöver köparen själv se till att skaffa de nödvändiga tillstånden och gå de kurser som krävs i förbindelse med livsmedelshantering och serveringstillstånd för alkohol m.m.

17 685 m² (friköpt, totalt för alla fyra fastighetsbeteckningar) trädgård och skogstomt, där annexets tomt (1:91) är äkta sjötomt och går helt ner till sjön Unnens strand med egen bad- och båtbrygga. De fyra fastigheterna säljes samlade och är sammanhängande, utom där vägen går emellan och delar huvudbyggnaden och annexet. Omkring byggnaderna finns gräsmattor och grusade parkeringsplatser och en stor stensatt uteservering på ca. 75 m2 med

Läs mer hos mäklaren
Bostadstyp
Vinterbonat fritidshus
Boarea
493 m²
Tomtarea
1,8 ha tomt
Antal rum
18 rum
Byggår
1889
Räkna på boendet

Räkna på ditt nya boende

Se vad det kostar dig per månad att bo på Södra Vägen 66 och skaffa lånelöfte nu.

Pris
9 500 000 kr

Billigare och bättre boende

NYHET: Som säljare kan du få bättre koll på din försäljning!

Gå till Säljkollen för att få mer information om hur det går för din annons.

Statistik

14 203
besök på Hemnet
Bostaden publicerades för 43 dagar sedan, den 4 januari 2019. Besök på Hemnet avser hemnet.se och Hemnets mobilappar.
illustration_step9
Jämför själv med slutpriser på andra villor som sålts.

Guider & Tips