Söromåsen 8263 och Söromåsen 8265

Bollnäs kommun Se på karta

3 200 000 kr

Bostadstyp
Villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
19 rum
Boarea
407 m²
Tomtarea
4 782 m²
Byggår
1908
Driftkostnad
103 436 kr/år

Varmt välkomna till Söromåsen! Här finner du en tidigare småskola som senare byggts om till lägenheter och som idag hyrs ut som elevboende till den närliggande gymnasieskolan Naturlära Ridgymnasium. Huset innehåller 7 separata lägenheter uppdelat på varierade storlekar och antal rum (se planritning) och som det nyttjas idag är det totalt 20-25 personer som kan bo i huset under samma period. Huset är taxerad som typkod 320 - hyreshusenhet, bostäder och idag betalar de befintliga hyresgästerna (20 personer) strax under 2500kr/mån i hyra. Under somrarna har det hyrts ut via Airbnb med stort intresse.

Här finns möjligheter att fortsätta behålla huset som hyreshus med samma hyresintäkter som idag, eller göra en helomvändning och använda den som permanentbostad till den stora familjen, eller varför inte en kombination med att bo här själv och hyra ut resterande. Det mysiga läget i Hälsingland kanske skapar det perfekta delade boendet för dig som vill ha närheten till Järvsö och Orbaden. Huset har genomgående rustats under de senaste åren med bland annat bergvärme och ny avloppsanläggning. Stora rum har delats till mindre enskilda rum och de flesta ytskikt i form av tapeter och golv har förnyats.

Vid infarten till fastigheten finns ytterligare en gammal skola med tillhörande stort garage med en egen fastighetsbeteckning (SIMEÅ 5:2) som kommer att ingå i köpet. Detta är för dig som vill sätta tänderna i nästa stora renoveringsobjekt med visst kulturellt värde. Utöver byggnaden så tillhör också 1 918 kvadratmeter mark perfekt till dig med odlingsintresse!

Utomhusmiljön erbjuder en stor trädgård och flera bärbuskar. Längs husets baksida rinner en å som skapar möjligheter för den badsugne och för den fiskeintresserade går det fiska öring. Extra förvaring i form av förrådsbodar och vedförråd skapar plats för alla dina projekt. Inte nog med det så når du den populära fritidsorten Järvsö på cirka 20 min, Orbaden på mindre än 10 minuter, allt detta strax över tre timmars bilresa från huvudstaden.

Välkommen hem till ditt nästa projekt!

Läs mer hos mäklaren
SkandiaMäklarna Söderhamn/Hudiksvall/Bollnäs

Kontakta mäklaren

Selma Lundgren

SkandiaMäklarna Söderhamn/Hudiksvall/Bollnäs
Mäklare Selma Lundgren, SkandiaMäklarna Söderhamn/Hudiksvall/Bollnäs
070 813 74 92