Gåseviken 290

Gåseviken, Vänersborgs kommun Se på karta

550 000 kr

Budgivning pågår
Här erbjuds budgivning med BankID
Bostadstyp
Gård utan jordbruk
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
1 rum
Boarea
40 m²
Tomtarea
3,3 ha
Byggår
1860
Driftkostnad
7 000 kr/år

Nu ges chansen att förvärva ett vackert, fridfullt och enskilt beläget torpställe med mark om totalt ca 32 800 m². Torpet uppfördes omkring år 1860 och har en parstugas planlösning med skorstenen i mitten. Mycket av det gamla finns bevarat, så här ges möjlighet för den som vill renovera varsamt.

Nuvarande ägare har påbörjat renovering och även en viss ombyggnad. Huslivet har höjts för att få till två sovrum på ovanvåningen. I samband med det har huset fått ett helt nytt tak men de gamla enkupiga takpannorna i lertegel som passar till huset har bevarats.
Man har även restaurerat skorstenen och murat upp en ny del längst upp samt satt på en skorstenshuv. Dessutom har vedspisen setts över och man har satt in en kamin i storstugan, så nu är båda dessa godkända att elda i.
Huset har även brädfordrats om och målats en gång.

El finns indraget och på tomten finns en stensatt brunn (vattnet ej indraget) och en äldre ladugårdsbyggnad (i sämre skick) med ett vidbyggt utedass.
Som fastighetsägare äger man en del i sjön Östra Hästefjorden, vilket innebär att man kan fiska utan fiskekort. Man har även jakträtt.
Marken fördelas ca 1,5 ha skog, ca 1,5 ha åker/övrig mark.

Säljare kommer ej tömma ladugården, utan den kommer lämnas i stort sett som den står förutom några personliga saker.
Traktorn kan överlåtas till en symbolisk summa (startar ej i dagsläget). Åkgräsklipparen kan överlåtas. Husvagnen lämnas kvar utan kostnad.
Endast enklare städning av huset.

Vägen fram till fastigheten är på slutet en mindre väg och behöver delvis bättras på, så har man en väldigt låg bil kan det vara säkrare att promenera den sista biten (ca 800 m). Det går bra att parkera på gårdsplanen vid Gåsevikens grönsaker i samband med visningen (som man passerar på vägen till fastigheten).

Välkomna att boka visning!

Läs mer hos mäklaren
Mäklarhuset Vänersborg

Kontakta mäklaren

Bo-Göran Kling

Mäklarhuset Vänersborg
Mäklare Bo-Göran Kling, Mäklarhuset Vänersborg
0768652552