Fiskarens

Örsundsbro, Enköpings kommun Se på karta

2 000 000 kr

Bostadstyp
Villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
1 rum
Boarea
30 m²
Tomtarea
2 346 m²

Enskilt och mycket vackert beläget f.d. fiskarboställe invid mälarviken Lårstaviken i Giresta socken. Fastigheten är avstyckad från Bjelkesta gård med anor från 1200-talet och omgärdas av gammalt brutet kulturlandskap med omväxlande åker-, hag- och skogsmark. En liten kanal, vilken fiskaren använde för att ta sig ut på sjön en gång i tiden, går från viken in mot fastigheten. Badplats finns vid Båtsholmen, avstånd ca 4 km. Närmaste samhälle är Örsundsbro, som ligger knappt 7 km väster om fastigheten. Där finns mycket bra service med ICA-affär med post i butik, flera förskolor, skola t.o.m. klass 9, vårdcentral, tandläkare, restauranger, gym, bibliotek mm. Genom samhället flyter Örsundaån som har förbindelse med Mälaren. Avstånd till Bålsta respektive Enköping är ca 25 km, till Uppsala ca 30 km och till Stockholm ca 70 km.

På den 2.346 kvm stora tomten finns den gamla fiskarbostaden (senast använd som fritidsbostad, den sista fiskaren flyttade på 1960-talet) troligen uppförd på 1700-/1800-talet, gäststuga, bod, utedass och en jordkällare. I dagsläget saknas el, vatten och avlopp. Uppvärmning via vedeldade eldstäder.

Varmt välkommen att kontakta fastighetsmäklaren för visning. Vänligen respektera säljarens önskemål om att inte åka och titta på egen hand.

Läs mer hos mäklaren
Carlsson Ring Fastighetsmäklare AB

Kontakta mäklaren

Erik Myrsten

Carlsson Ring Fastighetsmäklare AB
Mäklare Erik Myrsten, Carlsson Ring Fastighetsmäklare AB
070-618 97 00