Fjätursvägen 22

Sollentuna, Sollentuna kommun Se på karta

5 895 000 kr

Bostadstyp
Tomt
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
1 rum
Boarea
36 m²
Tomtarea
756 m²
Byggår
1989

På en unik hörntomt i Södersätra står en stuga från 1989 med god boendestandard. Här kan man flytta in direkt och kanske bygga nytt på sikt, bygga till eller bygga nytt direkt.

Om man vill bygga nytt så tillåter detaljplanen att man får uppföra en byggnad med en byggnadsyta i två plan om vardera 120 kvm och med en bygghöjd om 7 meter. Därutöver får ett eller flera uthus uppföras med en sammanlagd yta om 40 kvm.

Eftersom fastigheten är taxerad som en villa så underlättar det att få banklån och fastighetsskatten är lägre än för en tomt.

Södersätra är Sollentunas mest expansiva område och präglas av stor nybyggaranda.
Tomten, som har ett relativt högt läge, är belägen nära sjön Fjäturen och eventuellt kommer man att kunna se sjön från övervåningen i sitt nybyggda hus. Här är man nära Rösjöns naturreservat och här har man också närhet till Fjäturen, motionsspår, Väsjöbackens alpina anläggning, Edsbergs sportfält med fotbollsplan och tennishall. Via en gångväg når man både Edsbergs Sportfält och busshållplatsen på Ribbings väg i Edsberg.
Buss 527 till Sollentuna centrum stannar mitt i området.

Gatukostnadsersättning är betald, liksom V/A och elanslutning.

Väsjöområdet är ett relativt nytt bostadsområdet beläget mellan Törnskogens- och Rösjöns naturreservat med närhet till 4 st sjöar varav Väsjön blir den centrala punkten i området med torg, parkstråk och strandpromenad. Mellan Väsjön och Edsberg finns Sportfältet som rustats upp och får nya funktioner för idrott, lek och rekreation. Utbyggnaden av skolor och service i Väsjön planeras och sker i takt med inflyttningen i området. I de planer som finns just nu ingår bland annat förslag på två förskolor och en skola.

Det finns ett färdigt husförslag på A-hus Villa Vaxholm med totalentreprenad.

Läs gärna mer om området på kommunens hemsida: https://www.sollentuna.se/sv/vasjon

Läs mer hos mäklaren
Svensk Fastighetsförmedling Sollentuna

Kontakta mäklaren

Stefan Stjernfeldt

Svensk Fastighetsförmedling Sollentuna
+46706299874