Hjortnäs Siljansvägen 306

Hjortnäs, Leksands kommun Se på karta

9 995 000 kr

Bostadstyp
Villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
20 rum
Boarea
560 m²
Tomtarea
8 651 m²
Balkong
Ja
Uteplats
Ja
Byggår
2011
Driftkostnad
170 400 kr/år

Efter fantastiska Siljansvägen mellan välkända Tällberg med sina vackra vyer, spahotell, charmiga miljö och staden Leksand med sina mysiga promenadstråk, många restauranger och Leksands sommarland, ligger Hjortnäs som är en levande by. I ett idylliskt dalalandskap invid Siljan finner ni "Nya Hjortnäs Gård" som består av nio rödmålade hus fördelat på fyra fastigheter. Ett vackert detaljrikt Tomokuhus som är huvudbyggnaden och har används som samlingsplats. Huset har ett kök och ett kontor på entréplan. Vidare på övreplan finns plats för konferensbord och två extra rum för. Tomokuhusen produceras lokalt i Insjön, Leksand.

Det här är perfekt för dig som alltid har velat ha din egen verksamhet. Är det inom turistverksamhet, lägergård, konst eller bo själv med några nära vänner. Vad drömmer du om? Nu har du chansen att förvärva fyra fastigheter med nio hus & pub på ett unikt läge. Hjortnäs delar med sig av många aktiviteter för dig och dina gäster.

På tomten finns en takad stomme som idag har används för att duka upp långbord för härliga kvällar med mat och musik. Den lämpar sig även perfekt för förvaring av exempelvis båt, husbil eller husvagn.

I uthuset där värmepumpen finns, hittar du även tvättstuga, badrum samt ett extra rum på övre plan som kan nyttjas av dig eller dina gäster.

Hjortnäs är en idyll med sina gårdar och vackra hus precis vid Siljan. En levande by med aktiviteter i närområdet året om. Besök Hjortnäsbrygga där dans hålls under sommartid, Tällberg med flera spa hotell med restauranger, Rättvik med sin långbrygga och långrunda sandstrand och rodelbana eller åk till Leksands sommarland.
Härliga promenadstråk i omgivningarna. På vintern dras längdskidspår på Siljan.

Mer information om varje bostad finns under dokument där säljaren själv beskriver.

Idag bedrivs ingen verksamhet på gården men tidigare har det varit framförallt uthyrning med turistverksamhet inom fiske. Idag hyrs bostäderna ut till privatpersoner.

Läs mer hos mäklaren
PI Fastighetsförmedling

Kontakta mäklaren

Ida Larsson

PI Fastighetsförmedling
Mäklare Ida Larsson, PI Fastighetsförmedling
073 8455342