Rådhusgatan 9

Vellinge Se på karta

11 750 000 kr

Bostadstyp
Villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Boarea
211 m²
Biarea
49 m²
Tomtarea
1 250 m²

Hammargården i Skanör En av de få kvarvarande riktigt gamla Skanörgårdarna, med anor som sträcker sig ända till 1600-talet. Tre längor i korsvirke med vitkalkade fasader och rödmålad timra. Ett sparat stycke historia i en enda omsluten gård. Den ålderdomliga stämningen är genuin och välbevarad. Känslan när man kommer in genom porten är som att kliva in i en annan tid. Två bostäder. En väl skyddad trädgård. En egen värld. Det enkla är det sköna.
Den traditionella skånska längan har en tusenårig historia där materialen togs direkt från den omgivande naturen. Sten, lera och halm – och så mycket (eller rättare sagt lite!) trä man hade tillgång till. Gården har förvandlats från bondgård till sommarbostad och rustats upp med stor varsamhet. Detta har givetvis bidragit till att gården hållits så genuin som någonsin varit möjligt. Ladugårdslängan inreddes så småningom till ännu en bostad. Takomläggning genomfördes i början av 90-talet.
Trädgården är muromgärdad, insynsskyddad och härligt läad av huskroppar och växtlighet. En alldeles egen värld, bara några få kvarter från sommarens liv och rörelse, butiker och caféer, hav och sandstränder.

De nuvarande ägarna har förberett för en upprustning som ökar bostadsytan i huvudbostaden, med sovloft, fler badrum samt öppet i nock i två rum, så du är en bra bit på vägen om du vill gå vidare. Kommunen ser positivt på planen som arkitektbyrån Tengbom tagit fram.
Bygglovet är för närvarande i process och det finns en ansvarig kontaktperson på kommunen. Kontakta gärna mäklaren för mer info!
Teoretiskt finns det mer byggrätt på fastigheten. För att få denna byggrätt beviljad måste man anlita sakkunnig som gör en skrivelse till kommunen och fastställer att tillbyggnad är lämplig ur kulturmiljösynpunkt. Kontakta gärna kommunen för mer information

Läs mer hos mäklaren
Uppvik & döttrar AB

Kontakta mäklaren