Rödboksgatan 11

Ulricehamn, Ulricehamn Se på karta

6 950 000 kr

Bostadstyp
Villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
25 rum
Boarea
488 m²
Tomtarea
2 858 m²
Byggår
1911
Driftkostnad
102 900 kr/år

Villa Skogshyddan är ett välvårdat vårdboende alternativt eget blivande boende i Ulricehamn.

När "Hvilohemmet" Skogshyddan byggdes 1911, var det ett vilo- och rekreationshem. Under en period vid mitten till slutet av 1900-talet var det privatbostad men 1999 blev det återigen ett rekreationshem. Idag kallas byggnaden "Villa Skogshyddan" och är ett gruppboende och behandlingshem.

2016 gjordes en tillbyggnad i två plan med en yta LOA/BOA på 188 m² till en totalyta LOA/BOA på 488 m².

Tillbyggnaden utformades med fasader av träpanel samt tak av plåt, lika befintlig byggnad. Tillbyggnaden har gjuten platta på mark och golvvärme (radiatorer på övre plan). I samlingsrummet i den tillbyggda delen är det även monterat vertikalmarkiser. När tillbyggnaden gjordes lade man om hela taket samt målade hela huset. Byggnaden är i mycket bra skick.

Villa Skogshyddan har idag 16 st sovrum/klientrum varav 6 st är i tillbyggnaden. 6 st badrum med dusch och WC samt en toalett med WC. (Ett av badrummen med dusch är personalutrymme och där bredvid finns även ett litet sovrum till).

Rymligt kök med helkaklade väggar, dubbla diskmaskiner samt dubbla kombinerade kyl/sval och två frysskåp. Stor spishäll samt integrerade dubbla ugnar och mikrovågsugn. Rostfri bänkskiva med stor diskho samt en extra diskho. Plastmatta på golvet med golvbrunn. I den tillbyggda delen finns det även ett litet pentry på övervåningen i anslutning till samlingsrummet.

Uppvärmning sker med bergvärme som installerades 2016. Det finns även fem kakelugnar som ej är i bruk, skorstenarna togs ner i samband med takbyte 2016.

Det är 3-glasfönster i hela huset men på den äldre delen är dom successivt utbytta under de senaste 10 åren. Den äldre delen har torpargrund med delvis källare. Elledningar och avloppsstammar är till stora delar utbytt. I den äldre delen har vardagsrummen stavparkett och de gemensamma utrymmena trä/plankgolv.
Det är trådlöst nätverk i hela byggnaden samt brandlarm som installerades 2016.

Nuvarande taxeringskod är 823 Specialenhet, vårdbyggnad, men detaljplanen medger att fastigheten kan användas som bostad eller vårdbyggnad. (Se bifogade dokument). Ägaren har skickat in ansökan till kommunen för att ändra detaljplanen och därmed även kunna bedriva korttidsboende såsom pensionat och bed&breakfast- Ägaren har fått positivt planbesked för detta.

Det finns ingen taxerad BOA/LOA utan angiven area är enligt ritningar. Om arean är av betydelse, kan köparen låta göra en egen mätning.

Varmt välkommen att höra av dig till någon av mäklarna vid intresse och bokning av visning!

Läs mer hos mäklaren
Länsförsäkringar Fastighetsförmedling Ulricehamn