Klockaregatan 8

Strömstad, Strömstads kommun Se på karta

9 900 000 kr

Bostadstyp
Villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Boarea
280 m²
Biarea
244 m²
Tomtarea
874 m²
Byggår
1909
Driftkostnad
71 790 kr/år

NYTT LÄGRE PRIS!

Välkommen till Hallska Villan, ett av Strömstads allra vackraste sekelskifteshus. Nu äntligen till salu efter 46 år i nuvarande ägarefamiljs ägo!

Det stora magnifika huset är byggt kring tidigt 1900- tal av tidningsägaren Carl Hall. Han startade tidningen Norra Bohuslän 1894 som senare, efter hans bortgång, slogs samman med Strömstad Tidning år 1934. Huset har i huvudsak använts som privatbostad. Sedan mitten av 1900- talet har huset inrymt flera lägenheter, som har hyrts ut. Idag finns tre bostadslägenheter i huset, förutom källaren och gårdshuset som också inrymmer en lägenhet. Användningsmöjligheterna är dock många om man önskar inreda även källaren och vindsvåningen.

Här bor ni mycket centralt, lugnt och bekvämt med allt vad Strömstad har att erbjuda på kort avstånd. Ta en promenad runt Laholmen, ta sedan en kaffe på kajen samtidigt som ni tittar på båtarna i hamnen och människor som flanerar. Gå sedan hem till idyllen i den grönskande trädgården vid Hallska Villan och njut av lugnet i skuggan av fruktträden. Med en kort promenad från villan når ni även Kosterbåtarna som året om tar er ut i den vackra skärgården och Kosterhavets nationalpark. Ett besök gör gott för både kropp och själ och ger välbehövlig paus i en stressig vardag. Insup den salta doften av hav och lämna alla bekymmer i hamn.

En pampig trappa i granit leder upp till den stolta entrén med dubbla ny bytta dörrar. Här möts ni av den vackra hallen med hög takhöjd och sällskapsrummen på rad. I den stora salongen finns en rejäl och mycket vacker uppmurad spis med dekoration av St. Göran och Draken i smide. Vidare finns här kök med egen köksingång och flera sovrum. I alla husets fönster på entréplan och övre plan sitter fönsterbrädor av exklusiv Öländsk kalksten. På entréplan kan du känna historiens vingslag och charmas av vackra detaljer så som munblåsta fönsterglas, nyslipade parkettgolv av hög kvalité och ståndsmässig takhöjd.

På övre plan finns idag en lägenhet och en dubblett. Dessa skulle även kunna göras om till sovrum och sällskapsrum, om man önskar använda hela huset som en enda privatbostad. Ytterligare en trappa upp, når ni den stora vindsvåningen som även denna kan inredas efter tycke och smak.

I källarplan står huset på en mycket gedigen fot av handhuggen bohusgranit som ger djupa fönsternischer. Här har ni en rustik atmosfär med tjocka trästockar som löper längs hela husets längd och håller upp de övre våningsplanen. I källarplan finns idag en vinkällare, ett rum med trinettkök och egen ingång, badrum och tvättstuga, förråd samt stora utrymmen om man önskar göra ett hemmaspa eller ytterligare en lägenhet. I källarplan har nuvarande ägare även iordningställt ett pannrum med en ny mycket fräsch och gedigen bergvärmeanläggning (från 2014) som förser hela huset med nödvändig uppvärmning, till en mycket låg uppvärmningskostnad. Hela källarplan har genomgått en omfattande renovering under senare år och är förberedd om man önskar inreda ytterligare en lägenhet. Även många andra delar av huset har renoverats under de senaste åren.

Detta är möjligheternas fastighet, som bjuder in till flera alternativa användningsområden. Privat pampig enfamiljsvilla, ett praktiskt generationsboende eller ett boende för uthyrning? Bara fantasin sätter gränser.

Sammanfattningsvis är Hallska Villan ett prestigefyllt och pampigt hus mitt i hjärtat av västkustpärlan Strömstad. Från Oslo tar det ca 1h 20 min med bil och till Göteborg tar det ca 1h

Läs mer hos mäklaren
Bostadsfoto: Tomas Gillberg, Husfoto
Länsförsäkringar Fastighetsförmedling Strömstad

Kontakta mäklaren

Joacim Bergman

Länsförsäkringar Fastighetsförmedling Strömstad
Mäklare Joacim Bergman, Länsförsäkringar Fastighetsförmedling Strömstad
0727-33 90 91