Ormbunksvägen 47

Älvsala, Värmdö kommun Se på karta

2 295 000 kr

2 450 000 kr -6 %
Bostadstyp
Vinterbonat fritidshus
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
2 rum
Boarea
40 m²
Tomtarea
2 722 m²
Byggår
1980
Driftkostnad
4 700 kr/år

Välkommen till älskade Älvsala med närhet till Älvsalavikens vattenglitter, bryggor och badplatser. Ormbunksvägen 47 är stället för dig som vill ha ett charmigt fritidshus, för dig som vill renovera alternativt bygga nytt hus i skärgården på en trevlig tomt med fantastiska utvecklingsmöjligheter med generösa byggrätter. En plats där du mer än gärna tillbringar både helger och semestrar eller varför inte bosätter dig permanent. I Älvsala bor du i vacker skärgårdsnatur nära bad och båtliv.

På tomten finns idag 2 små hus samt ett förråd. Det större huset med ett rymligt sovrum samt ett allrum och kök i öppen plan. I allrummet ryms ordentlig soffgrupp och även matbord. Köket är enkelt men har allt man kan behöva. Härifrån når man den väl tilltagna altanen, med del under tak. Altanen löper runt huset i ljuvligt sydvästläge. Här åtnjuter du gärna morgonkoppen ackompanjerat av ljuv fågelsång eller varför inte långa frukostar eller luncher. Här sitter du helt insynsskyddat med utsikt över den orörda naturen. I det mindre huset, tvättstugan, har man satt in en duschkabin samt tvättmaskin samt förvaring.

En ny detaljplan för området har vunnit laga kraft vilken innebär en generösare byggrätt och anslutning till kommunalt-VA. Detaljplanen medger huvudbyggnad om 180 kvm BYA, 240 kvm BTA samt komplementbyggnader om totalt 60 kvm BTA. Utöver detta kan attefallsregeln tillämpas. Kontakta Värmdö kommun för mer information.

Det finns flera fina badstränder i närområdet. Närmast ligger områdets badstrand i Älvsalaviken. En härlig sandstrand, omklädningsrum och även klippbad och badbryggor. Ett stenkast därifrån finns båtklubben där en köpare har rätt till en båtplats. I hamnen finns mastkran, mastskjul och egen uppläggning samt en bastuflotte. Till bastuflotten finns möjlighet till medlemskap. Från Älvsalaviken kommer man snabbt ut i Stockholms mellanskärgård. Inom gångavstånd från fastigheten ligger Bullandö Marina, som är norra Europas största privata marina. Här finns restaurang, café, glassbar och lite butiker, ett perfekt utflyktsmål med båten eller cykeln. I området finns också fina strövområden med bär- och svampskog. Bussen går ända till Slussen och tar ca 55 min, med bil tar resan ca 35 min.

Som ägare av en fastighet i området blir man medlem i tre olika föreningar, Älvsala Nya Tomtägareförening, Älvsala Vägförening, och Bullandövägens samfällighetsförening. För den intresserade finns även den populära bastuföreningen som gemensamt byggt vedeldad bastu. Det anordnas gemensamma, mycket uppskattade midsommarfirande och även Älvsalas boulecup för att nämna några.

För mer information eller möjlighet till förhandsvisning hör av dig till ansvarig mäklare.

Läs mer hos mäklaren
Länsförsäkringar Fastighetsförmedling Värmdö

Kontakta mäklaren

Sophie Palmstierna Eckhéll

Länsförsäkringar Fastighetsförmedling Värmdö
Mäklare Sophie Palmstierna Eckhéll, Länsförsäkringar Fastighetsförmedling Värmdö
0763160669