Åsundaön 431

Åsunda, Karlstads kommun Se på karta

1 100 000 kr

Bostadstyp
Vinterbonat fritidshus
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
2 rum
Boarea
40 m²
Tomtarea
1 144 m²
Byggår
1959
Driftkostnad
9 269 kr/år

Via Segerstad tar vi oss ut till Åsundaön med en bilfärja som ägs av samfällighetsföreningen på ön. En kort promenad från färjan tar oss till ett fritidshus med härligt läge i en liten skogsglänta. Närhet till sjön med egen brygga. Servitut på väg och brygga finns. Förutom stuga om ca 40kvm finns ett gästhus med pentry och bäddsoffa samt en redskapsbod på tomten. Stugan har borrad vattenbrunn och luft/luftvärmepump. Inventarier ingår i köpet. Vid köp av fastigheten blir ägaren automatisk delägare i samfällighetsföreningen på ön. Eka med motor kan köpas till för de som vill.

Från fastighetens brygga i Åsundakanalen tar man sig med båt enkelt ut i Segerstads skärgård och vidare in till Karlstad för de som vill. I skärgården finns flera fantastiska smultronställen för de som vill bada på en obebodd ö och spendera en dag i solen!

Åsundaön har varit bebodd sedan forntiden. Runt år 1900 bodde omkring 50 personer på ön. Den siste jordbrukaren flyttade från ön på 1960-talet och den saknade därefter bofast befolkning fram till 1987 då en familj åter bosatte sig på ön. På ön finns förutom ett helårsboende ca 25-30 fritidshus. Södra delen är naturreservat, och huvudsakligen beväxt med lövskog.

Läs mer hos mäklaren
Länsförsäkringar Fastighetsförmedling Grums

Kontakta mäklaren

Victor Rönning

Länsförsäkringar Fastighetsförmedling Grums
Mäklare Victor Rönning, Länsförsäkringar Fastighetsförmedling Grums
070-3811838