Storö

Möjaskärgården, Värmdö Karta & restider

4 800 000 kr
VillaVilla

Direkt vid havet finner vi denna fantastiska skärgårdsfastighet med en oslagbart vacker utsikt över öppethav. Fastigheten ligger i ett mycket vindskyddat läge med sol från morgon till kväll. Detta smultronställe har stor potential och erbjuder alla de rätta tillbehören, här har ni möjlighet att skapa er egna skärgårdsdröm då fastigheten ligger utanför detaljplan vilket möjliggör egna val i form av storlek och utformning av ert egna drömboende. Oskiftat fiskevatten tillhör.

Själva huvudbyggnaden är i gott skick och är fördelat på 2 rok om ca 30 m². Huset har ett genomgående skärgårdstema med ytskikt av massivträ. Från köket och sovrumsdelen har man sjöutsikt. Det finns ett ordentligt sovrum med plats för dubbelsäng. I köket finns det plats för bra förvaring och utrymme matlagning på den härliga vedspisen. När höst och vintern nalkas är det extra mysigt att samlas runt den välfungerande vedspisen som sprider värme, som även används året runt. På den mysiga altanen kan man avnjuta sitt morgonkaffe i solen.

På fastigheten finner vi även en rymlig vinterbonad byggnad om ca 15 m² som kan nyttjas som gästhus alternativt generationsboende.

Den stora bryggan rymmer flertalet stora båtar, här är det segelbåtsdjup, bryggan är i mycket bra skick och det finns även möjlighet till att lägga ut bojar. Bryggan har en mysig avskild del med möjlighet till avkoppling efter en lång dag på sjön. Fastigheten har en generös tomtarea och vattenyta om totalt 49 860 m². Tomten i söderläge ligger mycket vindskyddat, den klassiska skärgårdstomten är levande med allt från plana till sluttande ytor i form av badklippor och en stor plan gräsmatta som inbjuder till lek och bus, på den stora gräsmattan har vi även ett planteringsland med bra jordbruksmark.

Till Storö kommer du lätt med den egna båten från hemmahamnen eller Långvik på Möja. Gäster som anländer kan hämtas på någon av de belägna grannöarna som Ingmarsö, Kalholmen, Möja, Lådna, Finnhamn eller Brottö. Den egna båten tankas närmast i Långvik, Berg eller Möjaström.

Storö är en egen liten oas centralt placerad i Stockholms mellersta skärgård, denna ö har en härlig variation av klippor, sandstränder, vikar, skog och öppna ängar. Det är en orörd natur med härliga promenadstråk där det finns möjlighet till bär och svampplockning. På fastigheten har man tidigare bedrivit jordgubbsodling. I närområdet finns det många sevärdheter som är värt att ta sig tiden att besöka, vi har bland annat Möja, Finnhamn, Ljusterö och mycket där till.
I nära belägna Träskö-Storös sydvästra del finns en naturhamn med många förtöjningsplatser, badklippor och en allmän bastu som underhålls av Skärgårdsstiftelsen. Hela ön utom sydöstra stranden samt Lindholmen och Kåpholmen tillhör Hjälmö-Lådna naturreservat. Möja är en av de stora öarna i ytterskärgården med bofast befolkning och ett aktivt näringsliv. Här finns det mesta du kan tänkas behöva såsom affärer, skola samt skärgårdskrog och restaurang. I Berg finns Konsum (ombud för både Apoteket och Systembolaget), post, bageri med café, restaurang, hemslöjd, rökeri, dansbana och mack, Möja Wärdshus med café och bageri samt skärgårdskrogen "Pärlan". I Ramsmora finns även den omtyckta fiskrestaurangen Wikströms Fisk.

För ytterligare information, vänligen kontakta ansvarig mäklare.

Läs mer hos mäklaren
Bostadstyp
Villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Boarea
30 m²
Biarea
60 m²
Tomtarea
5,0 ha tomt
Antal rum
2 rum
Driftkostnad
6 786 kr/år
Räkna på boendet
Visningsinformation

Räkna på ditt nya boende

Se vad det kostar dig per månad att bo på Storö och skaffa lånelöfte nu.

Pris
4 800 000 kr
Driftkostnad
6 786 kr/år

Billigare och bättre boende

Som säljare kan du få bättre koll på din försäljning!

Gå till Säljkollen för att få mer information om hur det går för din annons.

6 602
besök på Hemnet
Objektet publicerades för 47 dagar sedan, den 31 maj 2019. Besök på Hemnet avser hemnet.se och Hemnets mobilappar.

Prisutveckling

illustration_step9
Jämför själv med slutpriser på andra villor som sålts.

Guider & Tips