Normlösa Lugnet 1

Normlösa, Mjölby kommun Se på karta

1 495 000 kr

Budgivning pågår
Här erbjuds budgivning med BankID
Bostadstyp
Villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
2 rum
Boarea
63 m²
Tomtarea
1 813 m²
Byggår
1909
Driftkostnad
45 067 kr/år

Välkomna till Normlösa Lugnet 1 och denna charmiga lilla oas som gör skäl för sitt namn. Mitt på den vackra Östgötaslätten, med en lummig trädgård med gott om rosor, prunkande växter och fruktträd, hittar vi detta lilla torp som på senare år moderniserats och gjorts om till ett permanent boende. Under de sista åren har säljaren bland annat investerat i ett nytt tak och borrat efter vatten vilket tryggar användningen och husets välmående. Annat som här förhöjer standarden och ger en ombonad känsla är den värmande kaminen, fina trägolv och vackra gamla dörrar.

Omgivningen är mycket naturskön med fin utsikt över det böljande åkerlandskapet. En molnfri och mörk natt lyser här tusentals stjärnor. Väder kommer och går och om hösten drar gässen fram över huset i stora sträck och om sommaren seglar havsörnarna förbi, högt, högt upp i det blå. Många andra djur passerar gärna som rådjur, räv, grävling, igelkott och för att inte tala alla småfåglar. På nära håll kan man här följa alla årstider. På våren fylls rabatterna med kända och okända blomster som tidigare ägare en gång planterade. Framme i juni doftar det underbart av rosor utanför köksdörren och efter midsommar börjar badsäsongen vid Nederlösa - en lagom promenad eller cykeltur bort. När sedan hösten kommer med sprakande färger, då är det dags för äppelskörd som går alldeles utmärkt att pressas till fin must i Brunneby musteri.

Normlösa ligger strategiskt bra ur flera synvinklar. Läget är utmärkt som startpunkt för utflykter till kultur och natur. I närområdet hittar vi Omberg, Vadstena, Tåkern, Gamla Linköping, Göta kanal, Hembygdsmuseet i Sya och inte minst - räkmackorna på Centralkonditoriet i Väderstad!

Huset är nu tillgängligt och väntar på sina nya ägare - Varmt välkomna på visning.

Läs mer hos mäklaren
Länsförsäkringar Fastighetsförmedling Mjölby

Kontakta mäklaren

Sandra Tidblom

Länsförsäkringar Fastighetsförmedling Mjölby
Mäklare Sandra Tidblom, Länsförsäkringar Fastighetsförmedling Mjölby
0723-23 98 00