Elvingebacken 5

Norra Sorunda, Nynäshamn Se på karta

1 795 000 kr

Budgivning pågår
Bostadstyp
Vinterbonat fritidshus
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
2 rum
Boarea
60 m²
Tomtarea
2 640 m²
Balkong
Ja
Uteplats
Ja
Byggår
1965
Driftkostnad
21 839 kr/år
Antal besök
12 557
Dagar på Hemnet
15

Viktig nytillkommen information - Enligt Lantmäteriet är det oplanerat område. Kommunen hävdar dock den plan som du finner under bilagor.

I ett underbar idyll i Sorunda med hästhagar och ängar runt omkring finner du kanske drömhuset på Elvingebacken 5.
Fastigheten ligger lite högre i sydlig riktning med både morgon och eftermiddagssol.

Här är det en ostörd tillvaro på landet men med service rimligt nära. Mycket naturskönt område med massor av natur, strövområden och många hästgårdar.
Elvingebacken är en kort återvändsgata så här passerar enbart ett fåtal grannar.
Badsjön Grindsjön några km bort.
Tungelsta ligger ca 6 km bort med service och Pendeltåg. Buss 848 trafikerar Elvingebacken - till Tungelsta och Västerhaninge (10 km) i en rikting och genom Sorunda till Nynäshamn i den andra riktningen.

FIBER installerat

Fastighetsdata anger 50 kvm men har byggts till med ca 10 kvm. Ett modernt vackert och ljust kök med fönster i söder och utgång till en solig terrass. Ett mindre sovrum idag men vardagsrummet med braskamin kan delas och skapa ett ytterligare sovrum.
Fint badrum med stora vita kakel på väggarna, våtrumsmatta, vit fin inredning, duschkabin, handfat i kommod, tvättmaskin samt f.n. Separett-toalett. I samband med att ett nytt BDT-avlopp anläggs kan med fördel även en WC installeras med septiktank. Ett nytt BDT-avlopp MÅSTE ordnas och en offert/kostnadsberäkning finns att tillgå (ca 100 000 kr). Med fördel kan då även en WC installeras (ca 100 000 kr). Projektering för detta har redan utförts av ägaren och Södertörns miljöansvariga (smohf.se). Dessa förarbeten har säljaren betalt men lämnar åt ny ägare att installera ett nytt system som denne själv önskar i fråga om pris och komfort.

Modern elcentral med automatsäkringar och jordfelsbrytare.

I samband med förarbetena har nytt vattenprov tagits (Tjänligt - se under bilagor)

Under bilagorna finns två förslag för installation BDT-avlopp samt wc. De är lite olika både i innehåll och pris. Räkna även med tilläggskostnader. Men räkna med ca 140 000 kr - 200 000 kr.

Ett mycket fint gästhus med sovrum och ett inglasat gemytligt entrérum.

Här finns även en redskapsbod som inrymmer ett klassiskt dass (ej i bruk). Det finns även utrymme under terrassen men det är eventuellt behövligt för nytt BDT-avlopp och eventuellt septiktank.

Detta är en bostad för dig som söker lugn och harmoni på landet i ett mindre hus men ändå med bekvämt avstånd till storstaden.

Läs mer hos mäklaren
Svensk Fastighetsförmedling Nynäshamn