Juliusbergsvägen 7

Vaxholms kommun Se på karta

9 000 000 kr

12 000 000 kr -25 %
Bostadstyp
Villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
2 rum
Boarea
58 m²
Tomtarea
1,2 ha
Byggår
1935

Hjärtligt välkomna till denna unika fastighet i ett direkt söderläge, som sträcker sig upp från stranden till högst upp på berget med en härlig utsikt mot Mjölkviken och Vaxholmsfjärden. Utsikten från verandan mot farleden gör att ingen skärgårdsbåt passerar obemärkt. Det är en stor tomt om 12 300 kvm mark med bilväg fram till tomten, och på den finns idag tre byggnader.

Vid vattnet finns en strand, brygga och en relativt stor sjöstuga precis intill vattenbrynet. Uppe på berget ligger en timmerstuga med vardagsrum, sovrum, badrum, kök och terrass. Timmerhuset är byggt från stockar fällda från den egna tomten. Huset är av enklare standard men ligger på en fantastisk plats. Här vill man bo, och att det finns ett hus här gör det också enklare att få bygglov för ett nytt hus här. Och likaså med sjöstugan, att få bygga nytt precis vid vattnet är svårt om det inte finns något hus sedan tidigare. Förutom dessa två hus finns även ett mindre gästhus strax bakom huvudbyggnaden. Bakre delen av tomten är mycket rymlig och plattare, och sträcker sig ned till bilvägen. Fastigheten omfattas inte av detaljplan idag, så vid ansökan om bygglov eller styckning gör kommunen en individuell prövning av varje enskilt fall.

Tynningö är en centralt belägen ö där skärgården börjar och ön sträcker sig ungefär från Vaxholm till Värmdö. I båda ändarna av ön finns kommunikationer om man inte åker egen båt, och då antingen en kort färjetur till Vaxholm eller med bilfärja till Norra Lagnö på Värmdö. Detta möjliggör både sommarboende och permanentboende. Waxholmsbåten går till en brygga inom gångavstånd från tomten, och restiden från Vaxholm är cirka 10 minuter eller direkt från Strömkajen cirka 1 timme. Buss 670 trafikerar Tekniska Högskolan till Vaxholm. Bilfärjan är gratis och går flera gånger i timmen mellan klockan 06:00 – 22:00 (se turlista) året runt till Norra Lagnö på Värmdö. Bilfärjan tar endast cirka 7 minuter. Bussar från Slussen trafikerar Norra Lagnö. SL har även en egen busslinje som trafikerar Tynningö. Möjlighet finns alltså att både åka bil till tomten, men även att enkelt ta sig hit från Stockholm utan bil. Och har man egen båt vid bryggan når man Vaxholm, med sitt utbud av butiker och restauranger, på bara några minuter.

Tynningö har vacker natur med flera insjöar, cykel- och promenadvänliga vägar och några utmärkta leder att vandra. Det finns trevliga utflyktsmål såsom till exempel Tynningö Klack – Tynningös högsta punkt med vid utsikt över skärgården. I insjön Myrholmsmaren finns en allmän badplats som uppskattas mycket under fina sommardagar. Många barn har tagit sina första simtag där på Tynningö simskola. En kiosk finns på Norra Tynningö som har öppet på sommaren. Ett antal företag finns etablerade på Tynningö, till exempel båtvarv, dagis och serviceföretag. Det finns även flera föreningar för de boende på Tynningö.

Fastigheten är känd för sin tidigare vinodling och härliga vinrankor som hamnat i massmedia i hela Sverige och även utomlands. Klimatet på tomten med dess klippsluttning i söderläge ned mot Mjölkvikens glittrande vatten har visat sig optimalt för att få tillräckligt gynnsamt väder för att kunna odla vin. Vindruvan som har odlats här är såsom Pinor Noir och Chardonnay druvor. På tomten finns även resterna av en äldre hemmagjord linbana, både spel och vajer finns kvar samt övriga upphängningsanordningar. Linbanan har dock varit ur bruk under en längre tid.

Läs mer hos mäklaren
Länsförsäkringar Fastighetsförmedling Värmdö

Kontakta mäklaren

Alexandra Björk

Länsförsäkringar Fastighetsförmedling Värmdö
Mäklare Alexandra Björk, Länsförsäkringar Fastighetsförmedling Värmdö
072-079 08 19

Visningstider

För bokad eller privat visning sker anmälan hos mäklaren.