Äspö kyrkväg 18-5

Klagstorp, Trelleborgs kommun Se på karta

13 895 000 kr

Bostadstyp
Villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
36 rum
Boarea
534 m²
Biarea
4 m²
Tomtarea
1,7 ha
Byggår
1851

LIVET, LUGNET OCH LYCKAN PÅ ÄSPÖGÅRDEN
Driv din egen verksamhet eller ta över det mysiga och välbesökta Äspögårdens Bed & Breakfast!

När Äspögården uppfördes 1851 var det som bostad åt prästfamiljen. Prästgården med sin parkliknande tomt, fruktträdgård och vackra omgivning fick stor uppmärksamhet och ansågs vara ett mästerverk och en av de vackraste gårdar i Skåne. Än idag lever gården kvar som ”byns hjärta”. På 1860-talet byggdes två flyglar, varav den östra fortfarande finns kvar (den västra revs på 1940-talet).

Idag är gården privatägd och består av tre byggnader; huvudbyggnaden om 534 kvm som byggdes 1851, flygeln om 114 kvm från 1860-talet samt annexet om 446 kvm som byggdes 1976. Miljön är idyllisk och rofylld, en riktig pärla som många får ta del och njuta av tack vare att det idag drivs som ett välbesökt och mycket uppskattat Bed & Breakfast samt kurs- och konferensgård. Som en av gästerna så vackert uttrycker det; ”Lyckan bor på Äspögården”. Och ja, det är precis så det känns.

Huvudbyggnaden om 534 kvm är i 1,5-plan där nedanvåningen består av fina sällskapsytor med högt i tak, stora ljusinsläpp och totalt tre vackra kakelugnar. Stort restaurangkök som renoverades 2005. Andra våningen används som bostadsdel, här uppe finns åtta sovrum och fyra badrum. Intill huvudbyggnaden ligger Flygeln. Ett komplett hus som består av vardagsrum, kök och badrum på nedanvåningen och två sovrum på ovanvåningen. Annexet om 446 kvm hyrs ut som Bed & Breakfast och här finns totalt 12 sovrum med totalt 29 bäddar, samtliga rum med eget wc/dusch. Utöver det finns ett stort konferensrum samt kök, allrum och tvättrum. De tre byggnaderna utgör tillsammans en boyta om hela 1094 kvm.

Tomten om hela 16 716 kvm är ombonad och lummig med parkliknande känsla där magnoliaträd, kastanj och rosenbuskar samsas. Höj blicken och se rovfåglar segla förbi i skyn. Detta är onekligen en sann idyll! Läget är lugnt och avskilt samtidigt som närheten till mataffär, skola och kommunikationer finns på nära avstånd. Smygehamn ligger endast drygt 2 km bort, Klagstorp ca 3 km. Vidare är det ca 2 mil till Trelleborg, 3,5 mil till Ystad och 4,5 mil till Malmö.

Att ta över denna gård är att ta över ett stycke historia och vackra traditioner. En fantastisk möjlighet för er drömmer om att landa i sann gårdsmiljö och kanske fortsätta driva Bed & Breakfast. Här finns många möjligheter och stor potential, en riktig skatt att förvalta. Läs gärna mer om gården och Äspö på www.aspogarden.se och www.aspoby.se.

Varmt välkomna till Äspögården!

Läs mer hos mäklaren
Malmöhus Mäklarna AB

Kontakta mäklaren

Elin Strandh

Malmöhus Mäklarna AB
Mäklare Elin Strandh, Malmöhus Mäklarna AB
0709-79 33 86