Järnvägsgatan 14

Höör - Centralt, Höör Se på karta

5 095 000 kr

Bostadstyp
Villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Boarea
380 m²
Biarea
390 m²
Tomtarea
1 211 m²
Driftkostnad
97 568 kr/år

Järnvägsgatan 14 - ett svårslaget centralt läge - där finns denna vackra och anrika hyresfastighet som idag rymmer ett flertal hyreslokaler samt en större lägenhet med egen terrass, Villan har genomgått en omfattande förändring under senare tid, då blanda annat fasaden är omputsad och lokalerna har gåtts igenom med nyrenoverade wc/kök/butik.
Med redan flera uthyrda lokaler och lägenhet så är detta ett direkt tillskott för investeringen.
Dessutom finns ett nyrenoverat större utrymme på nedre plan, med köksdel, badrum och avskilt kontor, finns öppnar fina möjligheter för ytterligare framtida inkomster. Denna lokal är ca 140 kvm.
På samma våning finns även en mindre lokal under uppförande om ca 21 kvm.
Villan från slutet av 1800-talet har idag en smart fördelning av lokalytan, om 3 olika lokaler i varierande storlek och med vardera eget kök och toalettutrymme.
På övre plan finns en rymlig lägenhet om ca 90 kvm, plus egen mysig terrass på takåsarna.

Med en gnutta kreativt sinne och ambition rymmer villan även plats för 1 kommande lägenhet , förslagsvis om 2rok.

På fastigheten finns även en större yta som idag nyttjas till parkerings, uppställningsplats. Följs detaljplanen från 1948 för området så kan det finnas möjligheter att bygga ytterligare bostäder.

Munken 3 ingår i en stadsplan från 1948, Användningen BS III, bostäder sammanbyggda i maximalt 3 våningar, Byggrätten är på framsidan mot järnvägen och baksidan är ringmarkerad vilket innebär att den marken får överbyggas med t ex terras eller parkering eller gårdsbyggnad.
Detta kan ge en förutsättning för 3 våning hus (från gatunivån) mot järnvägsgatan, det får bebyggas kloss intill.

Det kan ge en uppskattning om ca 10 m till fasad mot gatan i höjd - från Trädgårdsgatan. Den obebyggda parkeringen är ca 25 m mot gatan vilket kan ge ca 250 kvm per våningsplan, ( 3x ca 250 ger ca 750 kvm ) plus souterrängdel. Marken får bebyggas (förutom den prickade marken) så länge det görs på ett bra sätt och är maximalt 4 meter i byggnadshöjd mot Trädgårdsgatan. Så garage eller liknande kan man bygga man hade även till exempel kunnat bygga ett däck där det är utemiljö för lägenheterna och parkeringsgarage i ”källarplan”. Om trevåningshusets placering är satt enligt ovan angivna mått kan detta vara ett rimlig potentiellt uppförande. Säljaren förbehåller sig för att uppge exakta måttangivelser. Det är upp till spekulant att själva göra sin egen bedömning av situationen med byggnation.
Bullersituationen måste följa dagens krav.

Munken 3 finns även nämnd i Kulturmiljöprogrammet som viktigt att inte förändra för gaturummets bevarandevärde. Om man då vill riva eller bygga nytt här kommer det komma extra krav på vilken påverkan man har för kulturmiljön. Det kan även vara så att man inte anser att det är lämpligt att tillföra ytterligare element i gatubilden, men det är en fråga för bygglovsprocessen.

Länk till detaljplan
https://galleriet-hoor.hub.arcgis.com/datasets/eb00704b3ff4412eb36c9c702cd61422

Fastigheten kommer att säljas med en sk friskrivningsklasusul.

Läs mer hos mäklaren
Bjurfors Mellanskåne