Porfyrvägen 23

Älvdalen, Älvdalens kommun Se på karta

1 450 000 kr

Bostadstyp
Villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
3 rum
Boarea
92 m²
Biarea
92 m²
Tomtarea
1 297 m²
Byggår
1954
Driftkostnad
33 950 kr/år

Välkommen till Porfyrvägen 23 och detta charmiga hem.

Här kommer du till en gedigen enplansvilla med källare som är byggd med vitt mexitegel och röda trädetaljer.
Entréplanet fördelas på kök som är rymligt nog för matgrupp. Sovrum med utrymme för dubbelsäng och med utgång till altanen som har ett mycket fint solläge. Badrum med badkar. Bostaden har två vardagsrum där ena varit tv-rum och det andra har använts som finare vardagsrum. TV-rummet kan med enkla medel göras om till ett ytterligare sovrum som så önskas. Vardagsrummet har ett mycket fint ljusinsläpp från söder och väster, härifrån nås även altanen som är den optimala platsen att njuta av solen och den storslagna utsikten på. Från vardagsrummet finns en trapp som tar dig till en gillestuga. Här är ett perfekt utrymme när man har gäster över.
Det övriga källarutrymmena nås direkt från hallen, här finns ett kaklat duschutrymme stort nog för tvättstuga. Här ligger härlig golvvärme. Vidare finns ett pannrum där bergvärmepumpen från IVT är installerad. Övriga delar av källaren kan användas som förvaringsutrymme. Utifrån kan man direkt komma ner till källaren genom trapp på ena gaveln.

På fastigheten står ett garage med plats för 1 bil och lite förvaring, vidbyggt finns ett förråd på baksidan, perfekt för trädgårdsredskap.
Byggnaden värms upp genom effektiv bergvärmepump från 2017.
På den lättskötta tomten finns äldre buskar och häckar.

Till centrum är det endast 1 kilometer. Här finns dagligvaruhandel genom flera matvarubutiker, caféer, restauranger m.m. I Älvdalen är det lätt att trivas. Här bor du centralt men ändå med storslagen natur och vildmark in på knuten. På vintern kan du åka skidor tidigt på konstsnöspåret vid skidstadion, till slalombackarna i Sälen eller Idre är det inte heller långt. Eller varför inte ta med matsäcken upp på Hykjeberget och fika på prinsparets bänk. Älvdalen har mängder av aktiviteter och arrangemang, vad sägs om dragspelstämma, höstfisketräff, musik och motorfestival, vasaloppsveckor för att bara nämna några årliga evenemang.

Välkommen att kontakta ansvarig mäklare!
Victor Gustafsson | Vix Fastighetsförmedling Norra Dalarna
[email protected] | vixfast.se

Läs mer hos mäklaren
Bostadsfoto: Andreas Timfält, Husfoto
Vix Fastighetsförmedling AB

Kontakta mäklaren

Victor Gustafsson

Vix Fastighetsförmedling AB
Mäklare Victor Gustafsson, Vix Fastighetsförmedling AB
+46730653922
Här kommer budgivning med BankID att erbjudas