Björksalavägen 5

Älvsala, Värmdö kommun Se på karta

4 500 000 kr

Bostadstyp
Vinterbonat fritidshus
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
3 rum
Boarea
42 m²
Tomtarea
2 449 m²
Byggår
1976
Driftkostnad
11 000 kr/år

Välkommen till detta trevliga och väldisponerade fritidshus med direkt närhet till båtplats, badplatser och skärgården. Huvudhuset står placerat på en öppen naturtomt som erbjuder ett soligt, fritt och ogenerat läge. På tomten finns ett stort fristående soldäck om ca 15 kvm med ett fantastiskt söderläge och trevlig pergola. Ytterligare en altan på gaveln som du når från vardagsrummet. På fastigheten finns även ett trevligt gästhus om 14 kvm, ett förråd om 11,5 kvm, friggebod om 4 kvm samt en vedbod.

Det charmiga fritidshus erbjuder en välkomnande hall med gott om plats för avhägning. Hallen har ett praktiskt golv, vitlaserad panel på väggar och i tak. Från hallen når du husets samtliga rum. Två sovrum varav det ena har plats för dubbelsäng och garderober. Från fönsterna i sovrummen blickar man ut över den rofyllda tomten. Köket ligger i anslutning till sällskapsdelen i öppen plan och är ett praktiskt fullutrustat litet arbetskök. Intill köket finns det plats för matgrupp. Den trevliga öppna planlösningen gör att det är möjligt att njuta av den sprakande och värmande kaminen från både matplatsen och sällskapsdelen. Från sällskapsdelen nås altanen i rakt söderläge. Husets badrum är utrustat med ett nytt handfat i kommod och ett spegelskåp med integrerad belysning. Ny förbränningstoalett och en duschkabin.

En ny detaljplan för området har precis antagits som innebär en generösare byggrätt och att anslutning till kommunalt-VA kommer ske under slutet av 2022. Detaljplanen medger huvudbyggnad om 180 kvm BYA, 240 kvm BTA samt komplementbyggnader om totalt 60 kvm BTA vilket innebär att befintlig huvudbyggnad kan behållas och utgöra ett gästhus, och att även befintligt gästhus bör kunna behållas som friggebod. Utöver detta kan attefallsregeln tillämpas. Kontakta Värmdö kommun för mer information.

Det finns flera fina badstränder i närområdet, och på kort promenadavstånd från fastigheten ligger områdets badstrand i Älvsalaviken. En härlig sandstrand med badflotte, omklädningsrum och även klippbad och badbryggor. Ett stenkast därifrån finns båtklubben där en köpare har möjlighet till en båtplats. I hamnen finns mastkran, mastskjul och egen uppläggning samt en bastuflotte.

Från Älvsalaviken kommer man snabbt ut i Stockholms mellanskärgård.
Inom gångavstånd från fastigheten ligger Bullandö Marina, som är norra Europas största privata marina. Här finns restaurang, café, glassbar och lite butiker.
I området finns också fina strövområden med bär- och svampskog.
Bussen går ända till Slussen och tar ca 55 min, med bil tar resan ca 35 min.

Läs mer hos mäklaren
Länsförsäkringar Fastighetsförmedling Värmdö

Kontakta mäklaren

Sophie Palmstierna Eckhéll

Länsförsäkringar Fastighetsförmedling Värmdö
Mäklare Sophie Palmstierna Eckhéll, Länsförsäkringar Fastighetsförmedling Värmdö
0763160669