Dalgatan 13

Borrby, Simrishamn Se på karta

1 495 000 kr

1 575 000 kr -5%
Visa bud Budgivning pågår
Bostadstyp
Villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
3 rum
Boarea
82 m²
Biarea
82 m²
Tomtarea
875 m²
Byggår
1960
Driftkostnad
36 867 kr/år

Välkommen till Borrby - Österlens hjärta, med knappt 5 kilometer till Kyhls och Borrbystrand fina sandstränder. Det är inte bara närheten till sandstrand som gör byn så populär, här blomstrar såväl föreningar som företag. Här finns egen skola för låg- och mellanstadium, förskola, apotek, ICA-affär, bensinmack, hantverkare, frisörer, biograf, ridklubb, camping, vandrarhem och ett flertal bed & breakfasts. Det är ytterst enkelt att resa kommunalt till Ystad och Simrishamn vilka båda nås inom en halvtimme! Från just Dalgatan 13 är det dessutom lite extra enkelt med tanke på att bussen stannar precis utanför tomtgränsen!

Under 2018-2019 har flera betydande renoveringar blivit utförda så som renovering av kök, samtidigt öppnades det upp mellan vardagsrum och kök för att generera en socialare och ljusare planlösning. När väggar och tak renoverats och målats har man på ett medvetet sätt bevarat vissa orginaldetaljer så som vacker ekparkett. Även den öppna spisen i vardagsrummet är original och stoltserar mitt i rummet som blivit större genom att man för en tid sedan tagit bort en vägg. När vädret tillåter är det bara att via vardagsrummet stiga ut på den stora altanen som vetter mot söder, här kommer det sannolikt att spenderas en hel del tid i solen!

Huset är byggt i lättskött och vackert tegel men har idag en modernare standard än förr, nu med några nya isolerfönster samt uppvärmning genom pellets! Huset må vara av nätt storlek men redan på entréplanet ryms nästan allt av vikt, här ligger köket i social anslutning till vardagsrummet. Goda förvaringsmöjligheter, badrum med dusch och golvvärme samt två bra sovrum finns på samma våningsplan. Väldigt genomtänkt och hemtrevlig planlösning!

Flera av de vackra, idag även dyra och svårfunna originaldetaljerna återfinns i huset som byggdes 1960, bland annat återfinns vackert parkettgolv i vardagsrummet samt några välhållna kopplade fönster!

Huset har hel källare vilket ger utrymme till hobbyverksamhet bredvid pannrum, matkällare och tvättstuga. Här nere ligger också garaget! Sammantaget är detta ett gediget och charmigt boende med ett alldeles eget unikt intryck som bara måste upplevas på plats! Allt detta på ett mycket strategiskt läge mitt i hjärtat av Borrby. Varmt välkommen på visning!

Läs mer hos mäklaren
Bjurfors Österlen