Sporda Bjärsgård 1

Gislaved Karta & restider

VillaVilla

Bjärsgården från tidigt 1800-tal på ca. 150 m2 + glasveranda. 2 977 m2 naturtomt 2 km. från Bolmen. Film: https://youtu.be/yHHu-1IrBqI

Bjärsgården vid Bolmen är en charmerande mangårdsbyggnad med anor från tidigt 1800-tal, ett av de äldsta bevarade i området, byggt i liggande timmer på ca. 150 m2 boyta + ca. 8 m2 vacker glasveranda och en terrass på baksidan på ca. 20 m2. Huset genomgick en omfattande renovering omkring 2005, där man bl.a. etablerade nytt kök och badrum, nytt avlopp, nya elinstallationer, renoverade skorstenen och beklädde många av väggarna och taken med pärlspont, samt inredde vinden och isolerade taket. Huset framstår i fint och helt nymålat skick, redo att använda med en gång. Här finns direktverkande elvärme och därutöver en öppen spis, vedspis i köket och braskamin på övervåningen. En luftvärmepump vore en god investering vid omfattande vinterbruk och hängrännor och fast monterad takstege bör etableras, då dessa saknas idag. På övervåningen finns idag ett stort rum, men det kunde med fördel delas i två, så här blir tre sovrum totalt. Ut över huset finns en gammal jordkällare och ett litet uthus på ca. 8 m2, som dock behöver nytt tak. De flesta möbler och annat lösöre kan köpas till eller medfölja, enligt önskemål och avtal med säljarna.

2 977 m² (friköpt) natur/trädgårdstomt med vackert, ljust och ensligt läge med utsikt över omkringliggande ängar och blandad skog med övervägande lövskog. Liten grusväg passerar tomten, där endast mycket få lokala kommer förbi, så ingen nämnvärd trafik och en enstaka fritidsgranne på andra sidan vägen, som inte syns eller stör. Ladugården som ligger mitt emot på andra sidan vägen tillhör markägaren i området och hör inte till denna fastighet. Ca. 600 m. från huset till närmaste skogssjö "Galtasjön" och ca. 2 km. till "Bolmen", som är Sveriges 10:e största sjö med åtskilliga badplatser, mycket goda fiskemöjligheter och ca. 3 km. till närmaste lilla småbåtshamn "Bolmvik". Bolmen är ca. 173 km2 stor och har 24 olika fiskarter, bl.a. gös, lax och öring, med god vattenkvalitet och klart vatten. Ca. 6 km. till färjan över till Bolmsö och här finns många andra naturupplevelser i närområdet. Ca. 5 km. till Tallberga Köpcentrum som har det mesta man kan behöva, ca. 17 km. till både Bredaryd och Unnaryd och ca. 40 km. till både Gislaved och Värnamo. Ca. 30 km. till westernlandet "High Chaparral", ca. 45 km. till Rydö Golfklubb och ca. 50 km. till skidbacken Isaberg, där det även finns många sommaraktiviteter. Ca. 160 km. från Helsingborg och ca. 210 km. från Malmö.

Läs mer hos mäklaren
Bostadstyp
Vinterbonat fritidshus
Boarea
150 m²
Biarea
8 m²
Tomtarea
2 977 m² tomt
Antal rum
3 rum
Driftkostnad
15 180 kr/år
Räkna på boendet

Räkna på ditt nya boende

Se vad det kostar dig per månad att bo på Sporda Bjärsgård 1 och skaffa lånelöfte nu.

Pris
1 425 000 kr
Driftkostnad
15 180 kr/år

Billigare och bättre boende

NYHET: Som säljare kan du få bättre koll på din försäljning!

Gå till Säljkollen för att få mer information om hur det går för din annons.

Statistik

20 445
besök på Hemnet
Bostaden publicerades för 126 dagar sedan, den 14 oktober 2018. Besök på Hemnet avser hemnet.se och Hemnets mobilappar.
illustration_step9
Jämför själv med slutpriser på andra villor som sålts.

Liknande bostäder till salu

Guider & Tips