Hättan 27

Hättan, Tjörn Karta & restider

4 200 000 kr
VillaVilla

I ett unikt läge, i en bilfri skärgårdsidyll, ligger denna sommardröm! På den charmiga ön Hättan är det bad och båtliv och en rofylld tillvaro som står i fokus. En skatt för dig som söker ett privat, ogenerat boende i samklang med bohuslänsk natur och hav. I högt soligt läge med ljuvlig utsikt över skärgården finner ni Hättan 27- en rofylld pärla att längta till året om. Här följer man gärna naturens skiftningar från tidig vår till sen höst. Till fastigheten följer även rätten till båtplats för djupgående båt samt del i sjöbod (delad i två) där man har halva sjöbodens utrymme med separat dörr.

Hättan är en mindre klippö belägen i skyddat läge nära de lite mer kända öarna Dyrön/Risön, utanför Tjörn, samt seglarparadiset Marstrand. Här ligger en handfull vackra hus med anor från tiden runt sillperioden i slutet av 1800-talet. Den karaktäristiska lotsutkiken från 1908 finns kvar och är bevarad och renoverad av öns befolkning. På Hättan ser du inga bilar runt skärgårdshusens knutar, hör inga knattrande mopeder eller tutande epatraktorer- här hörs enbart tystnaden.

I huset finns genomgående fina trägolv och väggar tapetserade i vackert marint tema. Ett trevligt fullutrustat arbetskök med charmig vedspis bevarad och matplats intill, vardagsrum med braskamin som sprakar och värmer kyliga kvällar. Här ryms både soffgrupp och matplats och utsikten är slående likt ett vykort från samtliga fönster i rummet. Om vädret inte tillåter att duka upp på utsidan kan bordet kan enkelt förstoras när många ska få plats att äta. Huset rymmer två sovrum- det ena med fönster som vetter mot havssidan och det andra mot lugn och lummig natur. Badrummet ligger i anslutning till entrén och är utrustat med dusch, tvättställ och mulltoa. Tack vare god isolering går huset att nyttja året om, kanske firas även nästa jul här? På tomten finns även en gäststuga med trinettkök, fint att kunna erbjuda övernattande gäster.

Det är önskvärt från säljaren att nästa ägare även köper med samtlig lösöre som idag finns på fastigheten.

Gunnars båtturer trafikerar Hättan- Sommartid via tidtabell hos Västtrafik, linje 326. För information om tidtabeller och turer besök www.vasttrafik.se eller www.gunnarsbatturer.se. För att förenkla transport till och från ön är egen båt en klar fördel.

Välkomna att njuta havsluft och natur på charmiga Hättan!

Läs mer hos mäklaren Säljkollen: sidan för dig som säljare
Bostadstyp
Vinterbonat fritidshus
Boarea
68 m²
Biarea
30 m²
Tomtarea
783 m² tomt
Antal rum
3 rum
Driftkostnad
19 730 kr/år
Byggår
1963
Räkna på boendet

Räkna på ditt nya boende

Se vad det kostar dig per månad att bo på Hättan 27 och skaffa lånelöfte nu.

Pris
4 200 000 kr
Driftkostnad
19 730 kr/år

NYHET: Som säljare kan du få bättre koll på din försäljning!

Gå till Säljkollen för att få mer information om hur det går för din annons.

Statistik

19 767
besök på Hemnet
Bostaden publicerades för 137 dagar sedan, den 1 juni 2018. Besök på Hemnet avser hemnet.se och Hemnets mobilappar.
illustration_step9
Jämför själv med slutpriser på andra villor som sålts.

Liknande bostäder till salu

Guider & Tips