Landsvägen 522

Käringön, Orust Se på karta

8 500 000 kr

Bostadstyp
Villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
3 rum
Boarea
62 m²
Tomtarea
65 m²
Uteplats
Ja
Byggår
1856
Driftkostnad
24 471 kr/år

Äntligen finns det möjlighet att förvärva en av Käringöns bästa BRYGGOR med plats för TRE BÅTAR varav TVÅ DJUPGÅENDE. Till bryggan hör en FISKARSTUGA med 10 bäddplatser i mycket bra skick.

Lugnet infinner sig redan på färjan ut till Käringön - måsarnas skri, havets rörelse och den friska luften gör att pulsen går ner och stressen - ja, den är som bortblåst. Tanken på den rofyllda altanen, den egna bryggan, de härliga salta baden och vandringarna över klipporna fyller dig med glädje och lust.

När färjan angör bryggan på ön ser du redan Petterssons välkända krog som är öppen stora delar av året. Käringön är ett levande samhälle med bofast befolkning. Därför är livsmedelsbutik, fiskaffär, post, apotek-ombud och systemutlämning öppna oberoende av säsong. Flera restauranger, hotell, gästhamn, tennisbana och minigolf finns också på ön.

Fiskarstugan är i toppskick och allt är minutiöst utvalt. Självklart fungerar såväl kakelugn, vedspis och bakugn. Stugan erbjuder upp till 10 sängplatser och i "ladan" erbjuds gästerna både ett litet pentry samt egen dusch och toalett - bli inte förvånade över om de checkar in för långtidsboende. Altanen erbjuder också plats för många och är lummigt inbäddad. Den egna bryggan, via servitut, erbjuder plats för tre båtar varav två djupgående. En av Käringöns bästa?! Den är placerad i hamnen och därmed också skyddad från vind och vågor. Bryggan liksom fundamenten den vilar på är nybyggd 2014. Utöver allt detta underbara är det bara att ta med sig kläder och tandborste och flytta in. Allt ni ser ingår, gäller såväl inventarier som lösöre.

Alla årstider är lika härliga på Käringön.

Sommaren med båtturer, salta bad och ljumma kvällar utomhus på altanen, men långt ifrån den enda årstiden ni kommer att älska på ön.

Hösten med sitt hummerfiske och långpromenader i den krispigt höga luften är en annan sida att avnjuta, liksom vinter med yrsnö eller horisontellt regn som slår mot rutorna. Då sitter du och myser i vardagsrummet med en favoritbok, en kopp te framför kakelugnen och kanske bakar ni brödkakor inför den stundande julen. Ni tänker kanske med längtan på det fantastiska julbordet som Petterssons Krog erbjuder och som skall intas med goda vänner lite senare.

På vårkanten är det påsken som är den stora begivenheten. Bjud med barn och barnbarn eller föräldrar att dela den tillsammans med er.

Läs mer hos mäklaren
Svensk Fastighetsförmedling Orust