Åsbygget 2

Laholm Karta & restider

695 000 kr

795 000 kr -13%

VillaVilla

Fritidshus på 75 m2 från 1972 + 12 m2 täckt altan och två uthus på 3 128 m2 stor tomt, gränsande till vackra naturreservat Åsbygget. Filmvisning: https://youtu.be/fdTjox6IY0w

Åsbygget 2 vid Knäred är ett fritidshus från 1972 på ca. 75 m2 boyta + ca. 12 m2 täckt terrass/uterum, med vacker utsikt över naturreservatet. Därutöver finns ett nyare uthus/vedbod på ca. 12 m2 + ännu en terrass på ca. 12 m2 och ett mindre uthus på ca. 8 m2. Huset är i generellt gott skick och lätt att undersöka, även i krypgrunden och på vinden, men taket är ett gammalt eternittak, som snart bör bytas och generellt skulle huset vinna på en kosmetisk uppdatering både in- och utvändigt. Kopplade fönster och några enstaka nyare isolerglasfönster. Djupborrad brunn som delas med grannhuset, med servitut och en nyare trekammarbrunn med infiltration, som är godkänd enl. dagens skärpta regler. Direktverkande elvärme och därutöver en Jøtul braskamin med stålskorsten. Huset har alltid hällts uppvärmt med grundvärme även på vintern. Här finns en liten hall med säkringsskåp, garderob med varmvattensberedare, badrum i gott skick från slutet på 1990:talet med våtrumsmatta på golv och väggar, WC, handfat och dusch. Stort kök med matplats, äldre skåpinredning med diskbänk, elspis och kyl/frys. Två mindre sovrum, ett med dubbelsäng och ett med våningssäng. Stort vardagsrum med trägolv, braskaminen samt utgång till terrassen/uterummet. Inredningen präglas av 1970:tals stil, men är fullt fungerande och redo att användas direkt, så man kan ta det lugnt och vidareutveckla lite efterhand. De flesta möbler och annat lösöre kan köpas till eller medfölja, enl. önskemål och avtal med säljarna.

3 128 m2 (friköpt) trädgård/naturtomt med ensligt och ostört läge i skogen, gränsande till naturreservat Åsbygget mot norr och väster. En enstaka fritidsgranne mot söder, men med gott om träd och buskar emellan, så detta stör inte av betydelse. Ingen trafik, vindkraftsplaner eller annat störande i närheten - här är verkligen tyst och lugnt! Mycket vacker utsikt över de omkringliggande ängarna, reservatet och skogen - med övervägande lövskog och riktigt fin stämning på platsen med rikt djurliv. Ca. 4 km. till Killebergssjön och ca. 5 km. till Mästocka och Björsjön med fin anlagd badplats och ännu ett naturreservat med ljunghed. Ca. 6 km. till Bollaltebyggets kulturreservat med kringbyggd museumsgård med anor från 1600-talet och samma avstånd till det vackra Flammafallet i Krokån. Ca. 13 km. till Knäred samhälle med goda inköpsmöjligheter, Prästaskogens naturområde vid Krokån, utomhus poolen Flammabadet och goda kanot- och fiskemöjligheter i den större ån Lagan. Ca. 20 km. till golfbana vid Skogaby, ca. 35 km. från Halmstad och havet och ca. 40 km. till skidbacken Vallåsen och till Kungsbyggets Äventyrspark på Hallandsås. Ca. 85 km. från Helsingborg och ca. 150 km. från Malmö.

Läs mer hos mäklaren
Bostadstyp
Vinterbonat fritidshus
Upplåtelseform
Äganderätt
Boarea
75 m²
Biarea
12 m²
Tomtarea
3 128 m² tomt
Antal rum
3 rum
Driftkostnad
15 171 kr/år
Byggår
1972
Räkna på boendet

Kontakta mäklaren

Räkna på ditt nya boende

Se vad det kostar dig per månad att bo på Åsbygget 2 och skaffa lånelöfte nu.

Pris
695 000 kr
Driftkostnad
15 171 kr/år

Billigare och bättre boende

Som säljare kan du få bättre koll på din försäljning!

Gå till Säljkollen för att få mer information om hur det går för din annons.

13 127
besök på Hemnet
Objektet publicerades för 113 dagar sedan, den 31 mars 2019. Besök på Hemnet avser hemnet.se och Hemnets mobilappar.

Prisutveckling

illustration_step9
Jämför själv med slutpriser på andra villor som sålts.

Guider & Tips