Kungsgatan 4

Lindesberg, Lindesbergs kommun Se på karta

2 495 000 kr

Bostadstyp
Villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
3 rum
Boarea
64 m²
Biarea
33 m²
Tomtarea
437 m²
Byggår
1909
Driftkostnad
39 925 kr/år
Antal besök
2 197

Nu kan vi stolt saluföra denna bostadsdröm och ett av Lindesbergs kanske charmigaste hus - med Lindesjön som nära granne! Kungsgatan 4 är en riktig unik pärla och är en av Lindesbergs äldsta och bäst bevarade byggnader. Villan, som ursprungligen uppfördes på 1800-talet, genomsyras av värme och karaktär. Här kan du äta middag i det gedigna matrummet och skåla in småtimmarna i den vackert insynsskyddade trädgården. En grönskande innergården där du kan vistas ostört och en kort promenad till trevliga badplatser, centrum med affärer, fik, restauranger och matbutik. På fem minuters cykelavstånd når du Lindesbergs Golfbana med golf -och padelanläggning, trevlig restaurang och mysig stugby. Kvarteret Kräftan är väl bevarat och den som promenerar in från Sundsbron norrut längs Kungsgatan kan lätt bilda sig en uppfattning hur stadens dåvarande infart såg ut på 1800-talet.

Bostadsbyggnaden fördelar sig på 64 kvm boyta och 33 kvm biyta och ligger vackert med sjön glittrande utanför fönsterna. På entréplan välkomnas du av en entréhall med vinkällare/matkällare, matrum, vardagsrum och kök. På övre plan erbjuds ett sovrum samt ett stilrent badrum. Under 2016 uppdaterades huset standard och kök, badrum samt alla ytskikt renoverades. Taket lades om 2016 med enkupigt lertegel och fasaden målades. Huset värms upp via luftvärmepump från 2022 och direktverkande el.

Utöver huset finns en förrådslänga som renoverats 2020 med nytt tak och nymålad fasad. Förrådet inrymmer ett potentiellt gästrum alternativt förrådsrum (isolerat) och en snickarbod/förråd. Fastigheten säljs tillsammans med Kräftan 22 (marken bakom fastigheten Kräftan 17). Ta chansen och förvärva ett av Lindesbergs mest välkända hus!

Läs mer hos mäklaren
Länsförsäkringar Fastighetsförmedling Lindesberg

Kontakta mäklaren

Frida Lundin

Länsförsäkringar Fastighetsförmedling Lindesberg
Mäklare Frida Lundin, Länsförsäkringar Fastighetsförmedling Lindesberg
070-6443011

Visningstider

  • 5
    okt
    Tor 5 okt kl. 17:00–17:30
    Bokad visning - Anmälan sker på mäklarens hemsida klicka "Läs mer hos mäklaren" och sedan "Boka tid för visning"
För bokad eller privat visning sker anmälan hos mäklaren.