Grenadjärtorpet 1

Mjölby, Mjölby Se på karta

750 000 kr

Bostadstyp
Villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
3 rum
Boarea
63 m²
Biarea
13 m²
Tomtarea
1 881 m²
Byggår
1909
Driftkostnad
20 257 kr/år

Närmast naturen i ljuvlig miljö!

På riktiga landet med sällskap av skogens djur och någon enstaka traktor eller förbipasserande jägare finner vi detta charmerande soldattorp. Här är detaljerna bevarade och karaktären intakt såväl inne som ute. En alldeles speciell plats som omges av sällsam skog och mark och ger oändliga möjligheter till upptäcktsfärder för den naturintresserade.

Grenadjärtorpet ligger blott sex kilometer från Mjölby och med ungefär samma avstånd till Boxholm. Således har man nära stadens serviceutbud och tillgång till kommunikationer. Motsatt nära till sitt avskilda paradis långt från trafik och brus. Här anar man tidens vingslag i den uppvuxna, tidigare mer stramt hållna trädgården med fyra ståtliga körsbärsträd och härliga äppelträd som pryds av klättrande rosor, kejsarkrona och luktärt. Blomningarna växlar efter säsong och färgskalan i växtligheten likaså.

På ena sidan tomten finns ett öppet fält, åt andra hållet skog med växlande barr och lövskog med vackra ekar. Små sjöar nås inom nära räckhåll och skogens utbud är vackert och stort såväl dimtäta höstar som ljusa sommarkvällar.

Ett boningshus finns med kök, storstuga, badrum och ovanvåning med luftig yta och två rum med snedtak. Charmiga detaljer med trätiljor på golvet, vedspis och äldre karaktär är bevarade. Ytterligare plats finns i gästhus samt förråd. Tomtens och omgivningens vackra utblickar över landskapet ramar in vyerna från de olika rummen och man har goda möjligheter att följa rådjurens och tranornas liv från första parkett.

Torpet är i sitt ursprung från det tidiga 1800-talet och byggdes med tillhörande tegar till soldaten och hans familj. Under 1960-talet övergick torpet till fritidsboende och styckades från Hulterstad gård. Nuvarande familj har haft huset i sin ägo sedan 2009.

Läs mer hos mäklaren
Svensk Fastighetsförmedling Mjölby