Tändkulevägen 2

Nacka Strand, Nacka Se på karta

6 995 000 kr

Bostadstyp
Villa
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Antal rum
3 rum
Boarea
80 m²
Uteplats
Ja
Förening
BRF Tändkulan
Om föreningen
Avgift
2 512 kr/mån
Driftkostnad
26 299 kr/år
Antal besök
8 534
Dagar på Hemnet
7

FÖR FÖRSTA GÅNGEN TILL SALU kan vi nu presentera en av de unika tjänstebostäderna till den gamla tändkulefabriken i Nacka Strand! Husen i Brf Tändkulan är en fantastisk plats att leva på med mycket historia sittande i väggarna. Låg avgift och skuldfri bostadsrättsförening! Föreningen äger marken och det finns intresse bland medlemmarna för klyvning av fastigheten, så att vardera hushåll istället för att ingå i en bostadsrättsförening enskilt skulle äga sin egen fastighet.

Huset på Tändkulevägen 2 är beläget på en hörntomt om 382 kvm som är fint inramad av den vackra naturen på bergssluttningen bakom. Skulptören och keramikern som bott här i över 25 år har satt sin unika prägel på bostaden och den pittoreska uteplatsen. Bakom huset möts du av en magisk trädgård att njuta i. Här har du din egen lilla oas - mitt i centrala Nacka Strand!

Miljön på uteplatsen är fantastisk med det stora vackra berget, dammen med vattenfall och de lummiga uppväxta buskarna; shersmin, rhododendron, syren och magnolia, kaprifol, klematis, rosor, vallmo, aklejor, liljekonvalj, iris och alium mm. Pilträdet speglar sig i vattnet, småfåglar häckar och även en liten ekorrfamilj är bosatt här. Uteplatsen är helt skyddad och otroligt härlig med det kraftiga trädäcket likt Noahs ark, som man når via vardagsrummet genom de dubbla altandörrarna och bildar ett stort uterum under sommarhalvåret. En markis går att rulla ut om det regnar eller behövs skydd från solen. Ovanför altanen finns plats för en liten cafégrupp i lummig berså. Här uppe har säljaren haft odlingar i pallkragar och här växer även ett stort plommonträd. Vackra etager på vägen upp mot allmänningen på berget med vidsträckt utsikt över Stockholms inlopp, Djurgården och Fjäderholmarna. På framsidan av huset står ett äppelträd med smakrika äpplen samt ett litet vackert växthus över odlingsbäddarna. Mot gatan växer en imponerande syrenhäck.

Med gångavstånd på några minuter går båtarna från Nacka Strand till Fjäderholmarna, Stockholms skärgård, Lidingö, Djurgården samt Nybroviken och erbjuder ”minisemester” samt pendlingsmöjlighet med SL-kort. Vid kajen i Nacka Strand finner vi populära restaurang J där du kan koppla av i solnedgången mittemot Djurgården. Även Hotel J finns i närheten om gästerna behöver en sovplats med tillhörande Tornvillan, ett sagoslott vid vattnet. En härlig promenad bort ligger Nyckelvikens naturreservat med kulturlandskap och djur på gården. Mycket uppskattat av barnfamiljer och även för de som vill träna i naturen (här finns även utegym). Enligt säljaren är det en ynnest att få bo på denna plats. En unik pärla från svunna tider i en modern miljö.

Husets historia:
1899 köptes området (nuvarande Nacka Strand) Augustendal och Jacobsdal av direktör J.V. Svensson. Här växte ett industrisamhälle upp, där de gamla fabriksbyggnaderna i tegel och flera andra historiska byggnader fortfarande är en bevarad kulturskatt. Husen på Tändkulevägen 2-16 var tjänstebostäder som i flera fall beboddes av två hushåll. Här bodde exempelvis fabrikens bokhållare med familj. Nedanför husen som då kallades ”Gröna villorna” fanns
kalkonfarmen som försörjde god spis till de som levde och arbetade i Augustendal. Fabriken var initialt tänkt för tillverkning av bilar, men J.V. Svenssons hustru
som kom från skärgården rådde sin make att istället satsa på tillverkning av tändkulemotorer till båtar. Därav namnet på Tändkulevägen.

Läs mer hos mäklaren
HusmanHagberg Nacka

Visningstider

Observera att många visningar kräver föranmälan. Kontakta mäklaren för mer information.
  • 20
    jun
    Sön 20 jun kl. 12:30–13:30
    Boka din visningstid via "BOKA" på mäklarens sida. Välkommen!
För bokad eller privat visning sker anmälan hos mäklaren.