Borstakongens väg 4

Onslunda, Tomelilla Se på karta

1 600 000 kr

1 850 000 kr -14%
Bostadstyp
Villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
3 rum
Boarea
66 m²
Biarea
32 m²
Tomtarea
719 m²
Byggår
1929
Driftkostnad
40 800 kr/år
Antal besök
11 801
Dagar på Hemnet
28

Längs de lugna grusvägarna i den äldre delen av kyrkbyn Onslunda ligger denna mindre skånelänga i klassisk färgsättning. Höga tujabuskar omger den frodiga trädgården och ger en vind- och insynsskyddad vilsam oas. Genom porten som de bildar möts husets gavel inbäddat i ett hav av stockrosor.

Huset har en genomgående lantlig charm med sina vita kalkade väggar och synliga takbjälkar. På sommaren är klinkersgolvet svalt och på vintern värmer golvvärmen skönt. Köket är lokalt producerat och huset har renoverats med varsam och hållbar hand. Alla vitvaror är från 2018-2021 och både kök och badrum har fått nya blandare med äldre stil. På nedervåningen finner vi kök, vardagsrum eller sovrum om en så vill, badrum och pannrum/tvättstuga. Huset är sannolikt från 1800-talet och många vackra äldre detaljer finns bevarade, därtill sägs original putsfasaden finnas kvar under den nu nymålade träpanelen.

På den ljusa ovanvåningen finns det många möjligheter! Det finns gott om rum för flera övernattande gäster, kanske ett vardagsrum, kontor eller rentav ateljé? Längst in bildar garderober med gott om förvaringsutrymme ett eget litet avskärmat rum.

I trädgården finns ett överflöd av bär - hallon, smultron, röda och svarta vinbär. Även ett par fruktträd och valnötsträd. På våren sprider tulpaner och hyacinter en härlig doft, på försommaren prunkar pionerna och under högsommaren så blommar det flera olika sorters rosor men framför allt de klassiska stockrosorna som har blivit nästan en symbol för Österlen. Det finns goda möjligheter att odla både i växthus och på friland, eller kanske bygga en liten pool eller badtunna på utrymmet?

Ute i trädgården hittar vi också ett gästhus, där finns det el indraget och möjlighet att dra in vatten om man så vill. På baksidan av huset hittar vi förråd, grovingång och garage.

Efter 20 minuters bilväg ligger Vitemöllas vidsträckta badstrand och på bara en kvart nås affärer och restauranger i Tomelilla. Till "Österlens huvudstad" Simrishamn är det inte mer än 25 minuters bilfärd men närmst ligger Sankt Olof, bara 11 minuter bort, med härliga gårdsbutiker, caféer, galleri och matbutik.

Sammantaget är detta en lantlig dröm som ni bara inte får missa. Varmt välkomna att boka tid för visning!

Läs mer hos mäklaren
Bjurfors Österlen