Dalkarlsvägen 16

Österåker, Österåkers kommun Se på karta

7 500 000 kr

Bostadstyp
Vinterbonat fritidshus
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
3 rum
Boarea
90 m²
Tomtarea
2 113 m²
Byggår
2018
Driftkostnad
21 800 kr/år

En unik möjlighet att förvärva ett av Stockholms skärgårds finaste fastigheter. Här suddas gränsen mellan inne- och utemiljö bort och blir ett med naturen. Byggnadens plintkonstruktion har skapat en svävande känsla och gjort minsta möjliga påverkan på den befintliga tomten. Här är det huset som har fått anpassa sig till miljön och inte tvärtom vilket bidrar till en fin inramning och harmonisk känsla. Huset som är i året runt standard ligger i ett plan med två loft och erbjuder allt som önskas av ett bekvämt skärgårdsboende och här kan du koppla bort vardagsstressen och njuta av lugnet. Med blicken ut mot Saxarfjärden från husets framsida och skogens lugn från baksidan erbjuder detta boende allt du kan önska!

Huset som smälter fint in i naturen erbjuder 90 kvm fördelat på tre rum varav två sovrum och två rymliga loft med ytterligare sovrum/lekrum för den som önskar. Härliga öppna sociala ytor med stora fönsterpartier från golv till tak i två väderstreck. Köket, från Danska Reform, har en central placering i huset som smälter fint in med de vita och svarta köksluckorna vilket ger en snygg och lyxig känsla. Den stora köksön erbjuder gott om förvaringsutrymme men också arbetsyta. Inbyggda hyllor och platsbyggd kökssoffa med utsikt över skogen genom de generösa fönsterpartierna, här har vi även tvättmaskin och torktumlare. Plats för stor matgrupp samt soffgrupp i sällskapsdelen med vy mot havet och mysfaktorn skapas genom att tända brasan som även är en av husets värmekällor.
I detta unika hus möts svensk och dansk arkitektur i sin absoluta toppklass! Här har inget lämnats åt slumpen och varje detalj i huset och materialval är valt med omsorg. De massiva trägolvet pryder även delvis väggarna och taket i huset men blandas fint upp av väggar i sobra färger. Husets exklusiva badrum har lavasten som pryder badrumsgolvet, handmålat kakel samt målade väggar och intill det stora fönsterpartiet står ett äggformat badkar där det går att krypa ner och vila blicken på naturen utanför.

Tomten är en klassisk skärgårdstomt med kuperad mark omfamnad av träd, fina berghällar och havet ständigt närvarande. Gränsar mot allmänningen på baksidan där det inte kommer få byggas vilket innebär att skogen och havet kommer vara din närmsta granne. Fina anpassningar i form av gångvägar leder dig upp till huset. Flera altaner i olika nivåskillnader smälter in i naturen och skapar möjlighet att njuta av utemiljön. Till huset finns en båtplats i nära anslutning till fastigheten. Fiber är draget till ön och det kommer snart kunna gå att ansluta.

Fastigheten är belägen på Stora Timrarö och ön är till ytan den största ön i Furusundsleden i Stockholms skärgård. Namnet sägs härstamma från ett värdshus som fanns på ön under 1600 och 1700-talen och som gav den namnet ”Zimmer insel”, som senare blev till att kallas för Timrarön. Den sydvästra delen av ön började bebyggas under 60- och 70-talen med ett 30-tal sommarstugor. Annars var stora delar av ön obebyggd och känd för stora ytor med orörd skärgårdsnatur. Nu har fler hittat detta paradis och fler moderna arkitektritade hus byggts på ön varav detta är ett av dem.

Öns berggrund består till stor del av intensivt röd granit och har en yta som mäter ca 1 x 2,5 km. I skogen på de höga bergen på öns södra sida brukade Berguvar häcka. Öns högsta punkt mäter 45 m över havet. Den östra sidan av viken på södra delen av ön har varit en betydande lekplats för gädda och i den sydöstra änden av ön finns järnåldersgravar. Tim

Läs mer hos mäklaren
Länsförsäkringar Fastighetsförmedling Värmdö

Kontakta mäklaren

Alexandra Björk

Länsförsäkringar Fastighetsförmedling Värmdö
Mäklare Alexandra Björk, Länsförsäkringar Fastighetsförmedling Värmdö
072-079 08 19

Visningstider

För bokad eller privat visning sker anmälan hos mäklaren.