Svenarp 1178

Östra Göinge Karta & restider

VillaVilla

Skånelänga från 1842 på ca. 100 m2 boyta + inredningsbar vind med den gamla charmen bevarad, en lada på ca. 100 m2 och en stor 4 536 m2 friköpt naturtomt med vackra stengärdsgårdar. Se filmen här: https://youtu.be/9gq5xa7ZXgo

"Knorringen" är en avstyckad gård med skånelänga med anor från 1842 (kanske ännu äldre), byggt i liggande timmer, på ca. 100 m2 boyta + två vindsrum med mycket enkel inredning och ytterligare vindsrum som skulle kunna inredas, till minst 50-60 m2 ytterligare boyta vid behov. Huset är i generellt gott skick och bottenvåningen är redo att använda direkt med nyligen renoverat badrum och nytt kök, två sovrum, två hallar och stort vardagsrum. Det mesta av det gamla huset är bevarat och framhävt med den jättestora skorstenen i natursten, gamla dörrar och beslag, breda golvplank (utom i kök, ett sovrum och hall), synliga timmerväggar i ett sovrum och vardagsrum och bjälkar och plank i taken. Uppvärmning med direktverkande elvärme och därutöver två braskaminer, öppen spis i vardagsrummet och den gamla vedspisen och bakugnen bevarad i köket. Skorstenen är också renoverad med insatsrör och löpande kontrollerad av sotaren. Vatten från egen grävd brunn på tomten med bra vatten, men avloppet är av äldre typ och kommer behöva bytas ut relativt snart. Det finns dock inget föreläggande idag och avloppet fungerar utan problem. Huset behöver även ett nytt tak, särskilt på baksidan av huset, där det börjat läcka på ett par ställen. Undertaket är klassiskt spåntak/sticketak och kan inte hålla tillräckligt tätt längre. Detta bör åtgärdas omedelbart, innan större skador hinner uppstå och sprida sig och man kunde då passa på, att även inreda övervåningen om man vill. De flesta möbler och annat lösöre kan köpas till eller medfölja enl. önskemål och avtal med säljaren.

Ut över huset finns en lada på ca. 100 m2 med gott om plats för lagring, gammal vagnsport, verkstad och vedlager. Ladan har också äldre betongtegel som kommer behöva bytas relativt snart, men det läcker inte idag. Klädselpanel behöver lagas eller bytas, särskilt på gårdssidan av ladan.

4 536 m² (friköpt) naturtomt i en glänta i skogen, avgränsad på två sidor med vackra välbevarade stengärdsgårdar. Övervägande lövskog i området och endast en fritidsgranne på behörigt avstånd, som kan skymtas vissa ställen på tomten, men inte störande på något sätt. Stämningen på platsen och i området i stort är verkligen i topp. Det går en landsväg (väg 119 mellan Glimåkra och Lönsboda) ca. 100 m. från huset, men den syns inte från huset och den är inte starkt trafikerad, så detta stör inte av stor betydelse, men det hörs när det kommer bilar. Området har rik dansk/svensk historia, mitt i Snapphanebygden och stenriket. Ca. 2 km. från huset till Simontorpaån och till Skåneleden med mycket goda vandringsmöjligheter. Ca. 6 km. till Kullaskogens naturreservat och strövområde och Sporrakulla gård (bevarad museumsgård från 1600/1700-talet). Ca. 5 km. till närmaste badplats med pool i Trollabadet vid Glimåkra, ca. 10 km. till bra badplats i Hjärtasjön vid Lönsboda, ca. 19 km. till den stora sjön Immeln och till idylliska Breanäs strövområde, där det också finns fin badplats och ca. 25 km. till Harasjömåla fiskecamp vid Olofström. Ca. 5 km. till Glimåkra samhälle med inköpsmöjligheter, ca. 15 km. till golfbana vid Knislinge och ca. 18 km. till Osby med allt man kan behöva och goda tågförbindelser. Ca. 115 km. från Helsingborg och ca. 130 km. från Malmö.

Läs mer hos mäklaren
Bostadstyp
Vinterbonat fritidshus
Upplåtelseform
Äganderätt
Boarea
100 m²
Biarea
50 m²
Tomtarea
4 536 m² tomt
Antal rum
3 rum
Driftkostnad
11 755 kr/år
Byggår
1842
Räkna på boendet

Kontakta mäklaren

Räkna på ditt nya boende

Se vad det kostar dig per månad att bo på Svenarp 1178 och skaffa lånelöfte nu.

Pris
875 000 kr
Driftkostnad
11 755 kr/år

Billigare och bättre boende

Som säljare kan du få bättre koll på din försäljning!

Gå till Säljkollen för att få mer information om hur det går för din annons.

24 062
besök på Hemnet
Objektet publicerades för 149 dagar sedan, den 17 februari 2019. Besök på Hemnet avser hemnet.se och Hemnets mobilappar.

Prisutveckling

illustration_step9
Jämför själv med slutpriser på andra villor som sålts.

Guider & Tips