Nya Älvvägen 647 och Nya Älvvägen 645

Piteå, Piteå kommun Se på karta

3 500 000 kr

Bostadstyp
Villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
3 rum
Boarea
107 m²
Biarea
42 m²
Tomtarea
2 879 m²
Byggår
1953
Driftkostnad
64 241 kr/år

Är du personen som är redo att fatta pennan och skriva nästa kapitel i boken om Böle Garveri?

Historien om fastigheten börjar i slutet av 1800-talet och grundandet av Garveriet år 1923 vid Piteälvens strandkant och Bölebron.
Fastigheten har utvecklats i generationer och man har lyckats med konststycket att bibehålla dess klassiska utseende och föra den vidare in i en modern era. Det klassiska utseendet tillsammans med det uråldriga hantverk som skapas inne i fastigheten har lockat turister och besökare i årtionden till denna vackra och historiska plats.

Grundidén har alltid varit en miljömedvetenhet men utan att tumma på hantverkets kvalité vilket har gett eko ut i världen där Garveriets produkter sålts till både kungligheter och på kända varuhus som "Harrods" i London. Att produkterna har blivit kända har även inneburit en självklar plats hos besöksnäringen inte bara i Piteå kommun utan i hela Norrland.

Du välkomnas in i byggnaden genom den klassiska "Pitebågen" och når butiks och kontorslokalerna, vidare ner till garveriet så finns de ursprungliga "Garvarkaren" kvar och är i bruk än idag med bark som inte bytts ut sedan 1922.
En trappa upp finner ni förvaringslokalerna samt atelje. Med ett kreativt öga kan man med lätthet se hur man ska kunna utveckla lokalerna för att passa just ert företag, kanske ett av de vackraste kontorslandskapen? Utveckla den redan inarbetade besöksnäringen med restaurang, b&b eller varför inte äventyrsturism med fiske i älven och utflyktsmål både upp och nedströms från fastigheten? Valet är ditt!
Såklart kan du även nyttja fastigheten för eget bruk, drömboende med kombinerat kontor kanske?

Vid strandkanten har kända svenska artister uppträtt på "scenen" ner mot älven i midnattssolens magiska sken.
Älvkanten är som gjord att ta emot besökare oavsett om man vill dricka kaffe, bada i älven, basta eller bara sitta och må gott i det fantastiska orangeriet med klassiska plankgolv från 1700-talet.

Sa jag förresten att det även följer med ett komplett hus som skulle kunna användas som just det eller varför inte bygga om till restaurangkök, övernattningsmöjligheter eller precis vad du vill!

Historien skrivs än idag av den tredje generationens garvare men som nu känner sig redo att överlåta fastigheten och pennan till nya ägare att utveckla i sitt alldeles egna syfte.

Välkommen att kontakta ansvarig mäklare för mer information om denna fantastiska fastighet
som bara måste upplevas på plats!

Fastigheten visas enskilt enligt överenskommelse.

Läs mer hos mäklaren
Svensk Fastighetsförmedling Piteå

Kontakta mäklaren

Joakim Norberg

Svensk Fastighetsförmedling Piteå
Mäklare Joakim Norberg, Svensk Fastighetsförmedling Piteå
+46703224557