Kärleksstigen 10

Skeppsmyra, Norrtälje Se på karta

6 795 000 kr

Budgivning pågår
Bostadstyp
Gård utan jordbruk
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
3 rum
Boarea
140 m²
Tomtarea
2,9 ha
Byggår
1909

Nu finns en fantastisk möjlighet att förvärva unika Lyckhem pensionat och vandrarhem på Kärleksstigen i genuin roslagsmiljö på vackra Väddö. Fastigheten som består av ett bostadshus, pensionat, stora och lilla annexet, servicehus, maskinhall/garage/verkstad samt fem st campingstugor bebos idag av en familj som bedriver pensionat, vandrarhem och sommarcafé. Vackert läge med trädgårds- och naturtomt om 28 947 kvm med närhet till vattnet förgyller den idylliska miljön. Ett ägande av denna fastighet skapar fantastiska möjligheter att bedriva den verksamhet som du kanske länge har drömt om. Förutom pensionat och vandrarhem huseras det för andra event som t.ex. julbord, bröllop, födelsedagsfirande och konferenser för kvalitativa möten i denna harmoniska miljö. Många grannar som äger hus på Väddö brukar också tipsa sina vänner om att hyra ett rum på Lyckhem för övernattning. Pensionat-verksamheten grundades år 1918 i kombination med en handelsträdgård. Då Charterturismen tog fart drevs annan verksamhet på Lyckhem men i mitten av 80-talet återupptogs vandrarhemsverksamheten och de sista 11 åren även pensionatsdelen.

Verksamheten bedrivs idag i pensionatet samt i stora och lilla annexet. Pensionatet som är ca 300 kvm (ägarens uppgift) består av 4 st stora dubbelrum med badrum i anslutning till varje rum. Totalt finns det 8 bäddar i pensionatet. Här finns även ett restaurangkök och en stor matsal för ca 35 personer. Stora Annexet har 6 st dubbelrum, 1 st fyrbäddsrum och 1 st trebäddsrum, totalt 19 st bäddar. Gemensamt allrum/matsal, kök och två st duschrum med wc. På övre plan i Stora Annexet finns en konferens-/festlokal på ca 150 kvm (ägarens uppgift) för ca 80 personer. De gemensamma utrymmena samt rummen är ca 150 kvm (ägarens uppgift). Lilla Annexet är ca 70 kvm (ägarens uppgift) och består av 8 st dubbelrum, totalt 16 bäddar. Utöver detta finns det 5 st campingstugor med plats för ca 12 bäddar. Totalt finns det alltså 55 st bäddar i verksamheten. I det gemensamma servicehuset finns möjlighet till bastubad i den vedeldade bastun och för den som vill se sig omkring kan man hyra cykel för att på så sätt uppleva området och dess omgivningar. Se mer information om verksamheten på hemsidan https://www.lyckhems-pensionat.com/

På fastigheten finns också en stor maskinhall/garage/verkstad. Perfekt för dig som är bil- och båtintresserad eller kanske vill starta andra verksamheter som t.ex. ett snickeri.

Fastigheten säljs tillsammans med grannfastigheten Norrtälje Skeppsmyra 13:6 som består av ett mindre hus (Lillstugan) om ca 45 kvm och en tomt om 1 404 kvm. Lillstugan hyrs också ut i verksamheten, antingen per natt eller veckovis. Priset i annonsen gäller båda fastigheterna (Norrtälje Skeppsmyra 13:5 och 13:6).

Här bor du i en unik skärgårdsmiljö med tystnad och en fantastisk natur. Nära till Roslagens klippor, stora hagar och djupa skogar, en perfekt miljö för vandring, fiske, bad, avkoppling och njutning. Lyckhems skärgårdspensionat är beläget bara några hundra meter från havet. Det är ca 1,5 timme med bil till Stockholm och ca 55 minuter till Norrtälje. SL trafikerar med buss flera gånger om dagen under hela året. Det är ca 800 meter till närmsta busshållplats. Närmsta mindre matbutik finns ca 15 minuter med bil från fastigheten.

I området finns många olika aktiviteter att roa sig med. Upptäck Roslagens unika natur längs Roslagsleden. Vintertid när isarna ligger spegelblanka är en långfärdsskridskotur till ytterskärgården en os

Läs mer hos mäklaren
Länsförsäkringar Fastighetsförmedling Roslagen