Storbo 116

Storbo, Älvdalens kommun Se på karta

1 950 000 kr

Bostadstyp
Vinterbonat fritidshus
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
3 rum
Boarea
60 m²
Tomtarea
4 ha
Uteplats
Ja
Byggår
1909
Driftkostnad
22 850 kr/år

Välkommen till Storbo och denna mysiga stuga på en stor strandtomt intill Storbosjön! Här kan du finna lugnet i naturen med närhet till vattnet - från stugan har du utsikt över sjön. Under varma sommardagar kan du svalka dig i sjön eller varför inte börja isbada under vintern? Storbosjön lockar med bra fiske sommar som vinter, en båt ingår i köpet. På vintern finns både längdspår och Norra Dalarnas milsvida skoterleder i direkt närhet.
Bostaden erbjuder dig två sovrum, allrum med värmande och sprakande kamin samt ett hemtrevlig kök och ett badrum. Gården är vältilltagen och mäter nästan 4 ha mark och du möts av en grusad uppfart med god yta för parkering av bil och släpvagn m.m. och ett garage för bil eller skotrar.

Till fastigheten hör även två (!) jakträtter i Särna-Idres Besparingsskog, vilket innebär att du får jaga småvilt och kan ansöka om älgjakt. Även fiskerätt ingår i fastigheten och du som ägare får förmåner inom Särna-Idre fiskevårdsområde. Fastigheten Storbo 5:5 är taxerad som lantbruksenhet, förvärvstillstånd kan krävas - vi hjälper köparen med ansökan.

Storbo är en liten by som ligger nära Norska gränsen där det finns en lanthandel och det ligger nära Drevfjällen mitt i skoterparadiset. Du har tillgång till milsvida skoterleder och fina längdspår. Det är inte långt till Storbo Adventure Camp och Double CC Bar & Grill som är en restaurang, bar, skoteruthyrning och har flertal aktiviteter. Till Idre med sina alpina anläggningar och butiker har du ungefär 3mil.

Bostaden är besiktigad och protokollet finns under dokument. Ta chansen att förvärva denna trevliga bostad! Inventarier ingår delvis, tillträdet kan ske efter Påsk 2023.

Välkommen att kontakta oss för mer information och anmälan till visning!
[email protected] | 0253-31 000.

Läs mer hos mäklaren
PI Fastighetsförmedling

Kontakta mäklaren

Kristin Jauch

PI Fastighetsförmedling
Mäklare Kristin Jauch, PI Fastighetsförmedling
073-84 55 341