Trälåsvägen 13A

Västra Frölunda, Göteborgs kommun Se på karta

7 950 000 kr

8 450 000 kr -6 %
Bostadstyp
Villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
3 rum
Boarea
161 m²
Tomtarea
631,5 m²
Byggår
1998
Energiklass
D
Driftkostnad
49 400 kr/år

Med ett högt och ljuvligt läge i populära Grimmered ligger detta arkitektritade ekohus. Husets generösa ytor fördelas på två plan varav entréplan, med behaglig golvvärme, erbjuder ett stort, härligt kök i öppen, social planlösning med vardagsrummet, ett lyxigt badrum med inbyggt badkar, ett stort sovrum samt tvättstuga. Övre plan erbjuder idag en stor, öppen yta som med enkla medel går att dela av om ytterligare sovrum önskas, ett badrum, två toaletter samt trappa upp till det möblerbara loftet. Övre plan har egen entré samt ett pentry vilket ger möjlighet till att bedriva verksamhet hemifrån eller kanske hyra ut.

Den ljuvliga naturtomten ger huset en vacker inramning och en avskild känsla. Altanen ligger i söder- och västerläge och här finns plats för både matbord, stor grill och loungemöbler. Från uteplatsen nås även bastuhuset med dusch och relaxavdelning.

Grimmered är ett populärt område med närhet både till Göteborgs centrala delar, till havsbad och till härliga grönområden så som tex. Ruddalen. I området finns barnomsorg och flera populära skolor så som tex den anrika Grimmeredsskolan.

Så här beskriver nuvarande ägare (som har designat och valt material för ombyggnation av huset) hur det är att leva och bo på Trälåsvägen 13A.

"Vi hade planerat att bo livet ut här för vi trivs extremt bra. Vi har en fantastiskt livsstil, då vi springer i Ruddalen varje morgon och sedan simmar i Fiskebäck. Jag har företag och övervåningen är inte bara min arbetsplats, utan min utvecklingshörna i livet. Här sitter jag och skriver, ritar, målar och gör yoga varje dag. Vi vet att vi bor i det mest populära och trygga området i Göteborg. Det är vår drömvilla och vi uppskattar att det ligger högt mot söder och med vyn mot tak och skog. Nära till allt.

Nu bjuder jag Er att hitta hit till denna unika pärla. Vi har gjort om det redan fina huset för att skapa mer rymd och flexibilitet i livet. Det var tur att vi hade gjort det redan innan Corona också. Vi hade en lyxig och trevlig arbetsplats och hem att tillbringa dessa två år i. Jag har valt en design som är klimatsmart och balanserade isolering med genomtänkt ventilation och bevarat den tystnad som detta hus erbjuder, då huset ligger bakom ett annat hus på en lågt trafikerad gata.

Här kan ni parkera era och era vänner eller kunders bilar. Ni kan välja att gå in till ert boendedelen i entréplan eller ni kan gå upp lite till och gå in direkt till övervåning som kan bli kontor, studio, kurslokal eller annan verksamhet som behöver mycket utrymme och lugn och ro samt ljudisolering.

Övervåningen är utrustad även för att vara en självständig lägenhet om man vill hyra ut, eller om ens äldre barn vill vara ifred. Självklart kan man bygga upp flera väggar igen och skapa flera rum, men nu är det ett stort rum på mer än 80 kvm, med pentry, badrum, två toaletter och ett fantastiskt loft (som jag själv har lagt beslag på).

Entréplanet tar emot er med ett 100 kvm trädäck som ger alla möjligheter till både ett socialt liv eller ett totalt lugn på solsidan. Ingången till huset har mycket plats för kläder och skor samt fin belysning, både mysigt och praktiskt. Fullt med speglar också. Därifrån skapas en stor nyfikenhet på det man anar där framme, en öppen planlösning med ett magiskt kök, häftig matsal och ett super cozy vardagsrum. Badrummet måste ni själva se, med granitgolv och en vägg elegant dekorerad med mosaik. En tvättstuga där värmesystemet tar vara på torktumlarens och husets egen värme för att återigen användas i värmesystemet. Utanför tvättstugan och badrummet formas en liten omklädningsyta när man öppnar dörren till de inbyggda garderoberna.

Planlösningen är så komplett så du behöver bara en matgrupp och soffa för att den ska ta emot er och era nära och kära på ett trevligt sätt. Själva huset och utsikten tar hand om inredningen. Jo, kanske ett par tavlor kan du ha. Sovrummet har idag en 210x210 säng med garderober vars inre utdragbara hylla fungerar som sängbord. Det finns även ett skri

Läs mer hos mäklaren
Svensk Fastighetsförmedling Göteborg Väster

Kontakta mäklaren

Gert Karlsson

Svensk Fastighetsförmedling Göteborg Väster
Mäklare Gert Karlsson, Svensk Fastighetsförmedling Göteborg Väster
0708 690160