Övre knalla 334

Zinkgruvan, Askersund Se på karta

495 000 kr

575 000 kr -14%
Bostadstyp
Vinterbonat fritidshus
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
3 rum
Boarea
60 m²
Tomtarea
1 800 m²
Uteplats
Ja
Byggår
1700
Driftkostnad
10 256 kr/år

Välkommen till Övre Knalla!
Här finner ni ett Torp med charmigt läge på en tomt som är välplanerad i flera etapper. Torpet har anor från 1700-talet och det som vittnar mest om det är trappstegen upp till loftet som är nötta efter många tidigare torpare. Torpet är inrett med permanentstandard och har därmed både vatten, el och avlopp, här kan man njuta under hela året och behöver ej välja bort de kallaste dagarna när det även går att värma upp torpet med kaminen i allrummet och vedspisen i köket.
På entréplan finns det ett badrum, kök och allrum och kliver man upp till loftet är det ett allrum och ett sovrum. Detaljer från svunnen tid finns kvar så som det breda trägolvet i allrummet uppe, den slitna trappen och synliga timmerstockarna i taket. Takhöjden är som det oftast är i ett Torp ca 1,80- 1,90 m, charmen sitter mycket i att det är litet, lågt i tak och har de gamla detaljerna kvar.
På tomten finns det två mindre uthus för att förvara trädgårdsmöbler, verktyg och leksaker. Lekstugan lockar till lek och står placerad bredvid trädgårdsplanteringen i pallkragar. Under senare år har man även byggt uteplatsen med plats för utekök, platsen har grusad markyta, murad vägg och gamla fönster för vindskydd samt delvis med tak.

I anslutning till tomten finns fin natur, bra promenadstråk, närhet till flertalet sjöar för både bad och fiske. I samhället Zinkgruvan finns det en fin skidanläggning med skidspår och mindre backe för pulkaåkarna och gillar man golf är det inte långt till Åmmeberg där Askersunds golfbana finns belägen efter Vätterns kant. Här finns något för de flesta som letar både lugn och ro, närhet till natur och bad eller bara koppla av och njuta på sin egna lilla tomt.

Anmälan till visning sker via våran hemsida!
Kommer ni via Hemnet så klickar ni vidare på Läs mer hos Mäklaren - då kommer ni till våran hemsida och kan göra anmälan till visning!
Det kommer ej att ske några förhandsvisningar.
Har ni frågor/fundering så maila mig gärna.

Läs mer hos mäklaren
Svensk Fastighetsförmedling Askersund

Visningstider

För bokad eller privat visning sker anmälan hos mäklaren.