VillaVilla

Avstyckad gård med hus från 1940 på ca. 100 m2 boyta i fint renoverat skick. Därutöver lada på 120 m2, uthus på ca. 60 m2, carport och gammalt uthus. 10 704 m2 tomt med helt ensligt och ostört läge på en stor myr. Filmvisning: https://youtu.be/XRCxMPMqc6k

"Björnön" är en avstyckad gård med bostadshus från 1940 i fint skick på ca. 100 m2 boyta totalt + halv källare med vatteninstallationer och den gamla bakugnen bevarad. Huset är genomgripande renoverat och tilläggsisolerat inom de senaste 20 åren, där man även har bytt klädselbrädor, nytt plåttak, bytt fönster, gjort nytt helkaklat badrum, etablerat nytt godkänt avlopp (trekammarbrunn med infiltration) och generellt renoverat, målat och tapetserat överallt, så huset framstår i fint skick och redo att användas. Här finns hall, rymligt lantkök med enklare standard, badrum, matsal, vardagsrum och två rejäla sovrum + en liten kammare på övervåningen. Uppvärmning sker med direktverkande elvärme och därutöver finns vedspis, två braskaminer och den gamla bakugnen. Installation av en luftvärmepump rekommenderas vid omfattande vinterbruk. En del möbler och annat lösöre kan köpas till eller medfölja efter önskemål och avtal med säljaren.

Ut över huset finns en lada på ca. 120 m2 med plåttak i ganska gott skick. Här finns plats för ved, lagring, vagnport, litet höloft och det gamla stallet i källaren, under ungefär halva ladan. Mindre lada på ca. 60 m2 + vind, likaledes i ganska gott skick och med bra plåttak. Här finns verkstad med skorsten och gammal vedspis (ej i funktion), gott om lagringsplats, gammalt utedass och på vinden finns gott om plats för lek - eller så kan man inreda gästrum om man ville. Slutligen finns en carport på ca. 20 m2 och ett mycket gammalt s.k. "snapphanehus" på ca. 25 m2, troligen med anor från 1600-talet, byggt i liggande timmer. Detta hus är i mindre gott skick, men plåttaket är bra och huset används bara till lagring.

Tomten är 10 704 m2 (lite över ett hektar eller två tunnland) med enastående vackert och helt ensligt läge, för ändan av sin egen ca. 1 km. långa sidoväg till grusväg, utan grannar i över 1 km. omkrets fågelvägen. Björnön ligger som en ö (därav namnet) på en myr, med mycket rikt djurliv och en unikt härlig atmosfär på platsen. Ingen trafik eller annat som kan störa lugnet - detta är verkligen platsen för den som söker total ensamhet och avskildhet i naturen! Vackra stengärdsgårdar löper genom och omkring tomten, gott om ljus och luft omkring huset och tomten är omgiven av blandad skog, där det finns gott om bär och svamp. Ca. 3 km. till Rönnebodaån och det vackra Nedraryds naturreservat. Ca. 7 km. till fin badplats i Hjärtasjön och ca. 20 km. Osby samhälle och ännu en fin badplats i Osbysjön. Ca. 10 km. till Lönsboda med närmaste inköpsmöjligheter och ca. 15 km. till Glimåkra. Ca. 27 km. till Breanäs strövområde och ännu en fin badplats i Immeln och ungefär samma avstånd till det vackra Sporrakulla naturreservat och Sporrakulla museumsgård. Runt Immeln löper också "stenrundan", där man kan se många lämningar från den omfattande stenindustrin som fanns här i det som kallas "Stenriket". Ca. 125 km. från Helsingborg och ca. 140 km. från Malmö.

Läs mer hos mäklaren
Bostadstyp
Vinterbonat fritidshus
Upplåtelseform
Äganderätt
Boarea
100 m²
Tomtarea
1,1 ha tomt
Antal rum
4,5 rum
Driftkostnad
19 864 kr/år
Byggår
1940
Räkna på boendet

Räkna på ditt nya boende

Se vad det kostar dig per månad att bo på Övraryd 3208 och skaffa lånelöfte nu.

Pris
1 750 000 kr
Driftkostnad
19 864 kr/år

Billigare och bättre boende

Som säljare kan du få bättre koll på din försäljning!

Gå till Säljkollen för att få mer information om hur det går för din annons.

11 642
besök på Hemnet
Objektet publicerades för 141 dagar sedan, den 1 maj 2019. Besök på Hemnet avser hemnet.se och Hemnets mobilappar.

Prisutveckling

illustration_step9
Är du nyfiken på att veta mer om området?

Guider & Tips