Bygatan 27

Bastuholmen, Täby Se på karta

7 850 000 kr

Bostadstyp
Vinterbonat fritidshus
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
4 rum
Boarea
115 m²
Biarea
4 m²
Tomtarea
1 650 m²
Byggår
1970
Driftkostnad
42 787 kr/år
Antal besök
16 907
Dagar på Hemnet
8

Med grönskande inramning på vackra Bastuholmen, endast några minuter med båt från egen båt- och bilplats i Näsbypark, finns denna vackra sjötomt med uppvuxen, grönskande trädgård. Här njuter man av lugnet och känner stressen rinna av.
Framme på tomten förtöjer man skyddat vid egna brygganläggningen och här kan det vara svårt att tro att Stockholms city ligger blott en halvtimme bort. Direkt vid bryggan möter orangeriet med el, vatten och infravärme. Detta magiska hus förlänger sommarsäsongen avsevärt.

Intill bryggan finns en liten sandstrand som ligger på grannens tomt men här finns rätt att dra upp och sjösätta båtar.

Stenlagda gångar och generösa trädäck leder fram till den rejäla, vinterbonade huvudbyggnaden med ingångar i flera väderstreck. På den stora altanen mot söder finns plats för allt man önskar och här blickar man ut mot den fina fruktträdgården med vinbär, hallon, vindruvor, krusbär, rabarber och fruktträd med äpplen, päron, plommon och körsbär.

Från ingången mot sjösidan möter det generösa köket. Det erbjuder matplats med bord och stolar för minst sex personer och här lagar man mat med sjöutsikt och full maskinell utrustning. Fungerande braskamin ger värme och atmosfär.

Kommunalt året runt-vatten, avlopp, bredband och wifi är installerat för ett bekvämt och aktivt liv.

Intill köket ligger det största sovrummet med golvstående fönsterpartier mot vattnet. En praktfull öppen spis ger rummet ytterligare karaktär. Ingång till dressingroom direkt från sovrummet. Det angränsande förrådsutrymmet kan användas som idag eller för att bygga ut angränsande rum.

Från köket leder en hall, med utgång till altanen och vidare upp till ett stort sällskapsrum med härlig rymd genom öppna takbjälkar och charmiga fönsternischer. Här samsas matbord med stolar och soffgrupp i ett fantastiskt luftigt rum med utsikt över trädgården, allmänningen och vattnet.
I andra änden av huset finns en lång, möblerbar hall med utgång till den stora altanen.

Här ligger två sovrum och ett stort badrum med fönster från golv till tak som ger en underbar vy. Det helkaklade badrummet med skön spakänsla erbjuder golvvärme, handfat, dusch, handdukstork, vägghängd wc och tvättmaskin med torktumlare.

Intill boningshuset finns två förrådshus varav det ena kan göras om till bastu eller gästhus om man så önskar.
På ön finns gemensamma anläggningar med bland annat lekplats, fotbollsplan, grill, pingisbord och allmän brygga.

Tomten med sin byggnation och läge på ön är ypperlig. Tillsammans med läget nära fastlandet och Stockholm finns alla förutsättningar för att njuta av ett fritids-, weekend- eller permanentboende utöver det vanliga. Det finns mycket mer att säga men den här fina platsen måste upplevas.

Varmt välkomna till Bastuholmen!

Läs mer hos mäklaren
Nordstrands Mäkleri

Visningstider

  • 16
    aug
    Imorgon
    Visas söndag 16/8 kl. 16.30. Vänligen ring 070-523 58 77 för tid och anmälan till plats i båt från Näsby park. Välkommen till en ljuvlig sjötomt med året runt standard!
För bokad eller privat visning sker anmälan hos mäklaren.