Färgaregatan 10A

Borrby, Simrishamn Se på karta

2 195 000 kr

Budgivning pågår
Bostadstyp
Villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
4 rum
Boarea
102 m²
Biarea
28 m²
Tomtarea
340 m²
Byggår
1939
Driftkostnad
32 580 kr/år
Antal besök
6 371
Dagar på Hemnet
9

Den pittoreska smågatan i centrala Borrby smyckas av vackra småhus i varierande kulörer och storlekar, ett spännande och färggrant första intryck. Det sägs att Borrbys äldsta hus ligger här på gatan och eftersom det skiljer flera av husen nära 100 år mellan uppförandena är det inte så konstigt att vissa utmärker sig lite extra. Huset på Färgaregatan 10A är faktiskt ett sådant hus, med sin oerhörda charm. Det är med sin okonstlade men otroligt vackra och något återhållsamma arkitektur som huset faller sig så klassiskt och tidlöst! Därtill ligger huset högt upp på gatan vilket gör att blicken landar där nästan omedvetet, den vackraste av Magnolia pryder entrén in till den vackra fastigheten vilket framhäver byggnadens stiliga form. Huset uppfördes år 1939 och har en flertalet originalattribut bevarade vilket fulländar känslan som redan uppenbarats - känslan av sommaridyll! Kanske blir detta ert smultronställe?

En riktig sommarpärla väntar nu på sin nya ägare i en av kommunens populäraste byar, med bara 15-20 minuters cykelavstånd till milslånga sandstränder. Det nätta, vitputsade huset på den charmiga bygatan har tagits väl omhand vilket syns redan vid första anblick, det är bland annat de välvårdade tvåglasfönstren i kärnvirke samt den välmålade sockeln och fina fasaden som ger ett värdefullt intryck redan exteriört.

På husets västergavel bildar den vitputsade husfasaden och den täta syrénhäcken en mysig allé in till trädgården där växthuset skymtas. Under Vår- och höst utgör växthuset, där det idag växer vindruvor och fikon, en riktig säsongsförlängare. För att kunna utnyttja växthuset året om har det även installerats en liten kamin. Växthuset omfamnas av rosor och en Japansk lönn som bidrar till en romanistisk och exotisk trädgård. Tomten är prydligt uppvuxen och helt insynsskyddad, det är nästan bara skymten av kyrkans torn som gör att vi vet att vi är mitt i hjärtat av Borrby.
I denna trädgårds-oas växer förutom mängder med väldoftande syréner och rosor även lavendel och magnolia. Även ett kombinerat gårdshus/garage om ca 15-20 kvm finns här vilket tillsammans med växthuset hjälper till att rama in platsen som blir så privat den kan bli inne i en by.

Interiört erbjuds ett välplanerat och ljust entréplan med golv i furu och ek. I vardagsrummet har en vägg reglats upp för att ge ytterligare en sovrumsmöjlighet utöver sovrummet mot väster. En entréhall finns och en groventré via trädgården med förvaringsmöjligheter. Köksluckorna i Lindblomsgrönt ger ett fortsatt ljust och behagligt intryck ihop med de vackra brädgolven och de vitmålade väggarna.

Ovanvåningen inrymmer husets badrum samt ytterligare två rum jämte klädkammare och förvaring i sidovindarna. I allrummet på övre plan har det en gång funnits ett fungerande pentry vilket förstås skulle gå att återställa vid behov. Källarplanet kan nås både från köket och från trädgården, här nere är pannrum, förråd samt duschmöjlighet och toalett placerat.

Välkommen att boka tid till visning för att uppleva detta mysiga gathus - mitt i trivsamma Borrby!

Läs mer hos mäklaren
Bjurfors Österlen