Odengatan 17

Centralt, Sandvikens kommun Se på karta

3 995 000 kr

Bostadstyp
Villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
4 rum
Boarea
125 m²
Biarea
30 m²
Tomtarea
765 m²
Byggår
1909
Driftkostnad
42 904 kr/år

Unik chans att förvärva detta hantverk till sekelskiftesbostad med modern bomiljöstandard!
Huset bär på historier från början av 1800-talet men är idag en modern tappning av en svunnen tid med fantastisk bomiljö. I varje utrymme har det lagts ner timvis och åter timvis åt preciserat snickeriarbete för att skapa ett tidlöst hem med en fantastisk omfamnande känsla från det att man kliver innanför dörrarna.
Här finns handgjorda takrosetter, golvsocklar och bänkskivor i kombination med smakfulla och eftertänksamma materialval vilka förgyller varje rum för sig. Här kan du numera servera middagen i matrummet med dess vackert kilsågade furugolv där ytan på de 7 cm tjocka tiljorna behandlats med pigmenterad hårdvaxolja. I vardagsrummet ligger vackert ekgolv från Berns salong, tänk vilka historiskt stora kulturnamn som vistats på detta. Kring de tre eldstäderna vilka är placerade i vardagsrum, matrum och badrum ligger grön marmor vilket i kombinationen med de mörka trägolven trollbinder dig. I det helkaklade badrummet finns fungerande täljstens kakelugn av modell Gabriel att njuta vid under avkopplande stunder i det majestätiska badkaret med sina präktiga tassar.
Köket finns i den del av huset som är utbyggt 2007. Här har det har byggts och renoverats med hänsyns till husets tidsepok och du ges du access till den väl inramade trädgården med sitt stora körsbärsträd såväl som båda äppelträd.
I bostadens övervåning finner du övre hall och tre sovrum samt toalett.

Uppvärmning sker via fjärrvärme och vattenburen golvvärme. Den månatliga driftkostnaden ligger på endast 3 600 kr och hålls nere med hjälp av de nya 3-glasfönstren, de tilläggsisolerade väggarna liksom vinden med dess tak från 2007 vilket ger en energiförbrukning om endast 14 500 kWh/år.

Här bor och vistas du utan att ha en tanke på att Sandvikens centrum endast nås över Kyrkåsens krön för shopping, restaurang och uteliv. Med en kort promenad når du även goda bussförbindelser till bl.a Valbo och Gävle liksom smidig påfart till E16 för den som pendlar med bil mot Gävle eller Falun.

Välkommen till detta unika hem!

Läs mer hos mäklaren
SkandiaMäklarna Sandviken

Kontakta mäklaren

Patricia Lüdke

SkandiaMäklarna Sandviken
Mäklare Patricia Lüdke, SkandiaMäklarna Sandviken
070-694 00 52

Visningstider

För bokad eller privat visning sker anmälan hos mäklaren.