Paradisvägen 8

Ekerö Tappsund, Ekerö kommun Se på karta

5 950 000 kr

Bostadstyp
Villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
4 rum
Boarea
116 m²
Tomtarea
1 508 m²
Byggår
1909
Energiklass
F
Driftkostnad
41 733 kr/år
Antal besök
2 358
Dagar på Hemnet
4

Förr benämndes just denna plats för Paradiset, som givit namn åt Paradisvägen! Ett ljuvligt gammalt hus i etage där sällskapsdelen är inrymd i den äldsta och nedre delen, några trappsteg upp är sovavdelningen tillbyggd i slutet av 1970-talet av tidigare ägare. I den helt underbara trädgården, om 1508 friköpta kvm, planterades för ca 150 år sedan ett vackert Åkerö äppelträd som än idag ger fantastisk blomning och god frukt. På denna plats kan man se på gamla kartor att det fanns en byggnad här troligen redan i slutet av 1700-talet. Vissa delar i källaren är troligen från den tiden. Då var det bara 1 rum och kök som lär ha varit bostad åt en dam som arbetade på Ekebyhovs slott. Idag är det en synnerligen välplanerad etagevilla om 116 kvm som är tillbyggd åt olika håll vid olika tillfällen, senast ca 1977 då sovrumsdelen byggdes till. Ursprunget av det gamla köket är nu ett trivsamt lättarbetat kök med fönster åt två håll, gott om skåp och arbetsbänkar samt en liten matplats.
Det som var det enda rummet tidigare är tillbyggt under 1900-talet, till ett stort ljust vardagsrum som rymmer både flygel, soffgrupp och matplats. Här finns fyra fönster i olika väderstreck samt utgång till altanen via pardörrar. En gammal kakelugn finns kvar som fn endast lyses upp av stearinljus mörka kvällar (för att elda i den behövs en kakelugnsrenovering). I kök och vardagsrum är det synliga takbjälkar av olika ålder. Från entréhallen är det några trappsteg upp till sovrumsdelen som har tre bra sovrum, vilka alla rymmer en dubbelsäng. Där finns även ett stort kaklat duschrum med flera fönster i två väderstreck. Intill entréhallen finns gästwc samt grovkök. Car-port och flera enklare uthus/förråd. Välkommen till Paradisvägen 8!

Läs mer hos mäklaren
SkandiaMäklarna Spånga

Kontakta mäklaren

Monika Keiller

SkandiaMäklarna Spånga
Mäklare Monika Keiller, SkandiaMäklarna Spånga
08-564 608 62

Visningstider

  • 25
    sep
    Lör 25 sep
    ANMÄL INTRESSE NEDAN I ANNONSEN INNAN AKTUELL VISNINGSHELG SÅ ÅTERKOMMER JAG SENAST FRED 24/9 FÖR BOKNING AV VISNINGSSLOT TILL DEN 25/9 MVH MONIKA KEILLER
För bokad eller privat visning sker anmälan hos mäklaren.