Fågelsången Väsby 15

Enhörna, Södertälje Karta & restider

3 480 000 kr
VillaVilla

Underbar äldre villa med anor från tidiga 1700-talet som renoverats med varsam hand för att all charm ska bevaras, lugnt beläget i Enhörna med närhet till Mälaren, buss, skola och dagis. Till fastigheten hör ett boningshus, en stor fristående garagebyggnad samt en välskött tomt om 3 963 m² med gamla fruktträd, prydnadsbuskar samt anlagda rabatter. Här finner ni tidstypiska detaljer som faluröd träpanel med vitmålande knutar, synliga takbjälkar på båda plan, klassiska furugolv och vedeldad gjutjärnsspis i köket mm.

Bebyggelsen i byn Väsby, med Fågelsången, är till stor del ålderdomlig och representerar ett tidsspann från 1700-tal till tidigt 1900-tal.

Gravar samt en hålväg i närheten av Väsby samt ändelsen -by i namnet antyder att platsen kan ha bebyggelsekontinuitet sedan järnåldern. Silverskatter med hals-och armringar samt arabiska mynt hittas vid Fågelsången. Det yngsta myntet är präglat år 977 och skatten finns bevarad på myntkabinettet på Historiska Muséet.

Fågelsången var en gång i tiden en stor gård med tillhörande mark som sträckte sig till Slandön. Familjen Holm med sex barn och herren i huset som var nämndeman bodde på gården i början av 1900-talet (se bild).

Fågelsången med dess härliga trädgård, vars äldre fruktträd fortfarande vårdas och ger frukt samt är underbara att sitta under och avnjuta en god fika, är väldigt unikt då det är ett av Enhörnas äldsta hus. Här finns gamla stenmurar och härliga syrénbuskar som ramar in den vackra trädgården.

Entréplan i boningshuset fördelar sig på en välkomnande hall, kök med gott om arbetsyta och plats för en stor matgrupp. Vardagsrum med vitlaserat trägolv, öppen spis och plats för en soffgrupp samt tv-hörna. Smakfullt renoverad badrum utrustad med både WC och dusch. Övre plan erbjuder hall som kan användas som kontorsdel, WC och två sovrum där ena är modellen större med öppet till nock, synliga takbjälkar samt en egen balkong.

Fiber finns indraget till fastigheten.

Stor trädgård med generösa odlingsmöjligheter för den som är intresserad av växter och att odla för hemmabruk. Från fastigheten är det endast ett stenkast till buss som tar er vidare in mot Södertälje.

Läs mer hos mäklaren
Bostadstyp
Villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Boarea
105 m²
Tomtarea
3 963 m² tomt
Antal rum
4 rum
Driftkostnad
30 300 kr/år
Byggår
1700
Räkna på boendet
Visningsinformation

Räkna på ditt nya boende

Se vad det kostar dig per månad att bo på Fågelsången Väsby 15 och skaffa lånelöfte nu.

Pris
3 480 000 kr
Driftkostnad
30 300 kr/år

Billigare och bättre boende

Som säljare kan du få bättre koll på din försäljning!

Gå till Säljkollen för att få mer information om hur det går för din annons.

11 899
besök på Hemnet
Objektet publicerades för 28 dagar sedan, den 28 juli 2019. Besök på Hemnet avser hemnet.se och Hemnets mobilappar.

Prisutveckling

illustration_step9
Är du nyfiken på att veta mer om området?

Guider & Tips