Mått-Johans väg 20

Fellingsbro, Lindesbergs kommun Se på karta

2 795 000 kr

Bostadstyp
Villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
4 rum
Boarea
144 m²
Tomtarea
2 ha
Byggår
1909
Driftkostnad
19 531 kr/år
Antal besök
9 175
Dagar på Hemnet
14

Välkommen till ett i sitt slag unikt boende vid gränsen mellan Svealand och Götaland där Oppboga krog uppfördes i början av 1500-talet. Här har Eriksgatan gått och mången kunglighet har stannat för att vila här där Oppboga bro låg med vaktstuga för överlämnande mellan gränserna. Idag är det ett unikt fritidshus med permanentstandard som är beläget på en udde vid Arbogaån. Markarealen är på dryga 2 hektar delat på ängsmark och ett mindre runmärkt område.
Du som köpare ges här en unik chans att förvärva Västmanlands troligen äldsta svalgångsbyggnad. Här känner man historiens vingslag och man slås av tystnaden som råder på denna udde vid Arbogaån. Kungar har passerat här på sina Eriksgator och mången gäst har utfodrat hästarna och tagit in på krogen där Svearike möter Götaland vid Oppboga bro och krog. År 1864 föddes även Mått-Johansson här, måttets mästare som arbetade med Henry Ford i Amerika. Byggnaden har för sin ålder högt i tak och har kvar flertalet eldstäder. Timret är fortfarande så som det var när det byggdes men ytterdörrarna är bytta och taket är nytt, byggnaden har senaste åren genomgått en nästan total upprustning där hela undervåningen grävts ur, bottensyllar lagats och där det idag är installerat golvvärme, nytt kök med nyinstallerad vedspis, nytt badrum/bastu, sovrum mm. På övervåningen finns två gästrum och utrymme för samkväm och förvaring. Boendet ligger vid slutet av vägen och har ett mycket lugnt, vackert läge på en udde vid Arbogaån. Här kan man njuta av mycket fint fiske året runt och bad på sommaren vid allmänna badplatser eller från planerad egen brygga.
Ligger intresset i vackra äldre byggnader och vill du ha något mycket välbevarat, välskött och speciellt där tidens vingslag känns så är detta rätt tillfället att förvärva ditt nästa boende/fritidsboende. Varmt välkommen!

Läs mer hos mäklaren
Mäklarringen Örebro

Kontakta mäklaren

Leif Lindell

Mäklarringen Örebro
Mäklare Leif Lindell, Mäklarringen Örebro
070-777 11 40

Visningstider

För bokad eller privat visning sker anmälan hos mäklaren.