Rydholmsgatan 39

Göteborg, Göteborgs kommun Se på karta

4 790 000 kr

Budgivning pågår
Här erbjuds budgivning med BankID
Bostadstyp
Villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
4 rum
Boarea
92 m²
Biarea
57 m²
Tomtarea
559,8 m²
Balkong
Ja
Uteplats
Ja
Byggår
1936
Energiklass
C
Driftkostnad
37 700 kr/år

På höjden i det omtyckta villaområdet i Kyrkbyn hittar vi Rydholmsgatan 39, en smakfullt renoverad 30-tals villa med flera välbevarade originaldetaljer. Från huset och den lummiga tomten har du utsikt över stora delar av Hisingen och Göteborg, med Karlatornets framväxande som fångar ögat något alldeles extra. Huset omfattar totalt 149 kvm med 92 kvm boyta och 57 kvm biyta, fördelat på tre plan där källarplanet har utnyttjats som uthyrningslägenhet med eget kök och badrum. Här får du ett hus med låga driftskostnader, som dessutom kan täckas upp av uthyrning av källarlägenheten för den som önskar.

På entréplanet finner vi bostadens vackra sällskapsrum med tidstypiskt burspråk som skapar ljus och bidrar till husets karaktär. Soliga dagar njuter man mer än gärna på den härliga vindskyddade altanen i söderläge som nås från vardagsrummet samt från tomten. Köket i mörkt utförande har bra ytor och förvaringsmöjligheter, här finns även plats för matbord för flera personer. På entréplan hittar vi även ett av husets två badrum. Från hallen leder en vacker trappa oss upp till andra våningen där två stora sovrum samt en mindre hall förbinder dem. Från den övre hallen leder en dörr ut till en nyrenoverad balkong i västerläge. Det ena sovrummet vetter mot gatan och har god förvaring i två kattvindar samt en skjutdörrsgarderob. Det andra sovrummet som idag används som barnrum är rejält tilltaget, här kan två syskon bo tillsammans utan problem. Källaren är idag integrerad med övriga våningsplan genom trappan. Tidigare har det varit avstängt mellan våningsplanen då källaren har hyrts ut och möjligheten finns kvar än idag då både badrum, kök, tvättmaskin, samt egen ingång finns på källarvåningen. I källaren finns även det gamla pannrummet som idag huserar en modern fjärrvärmeanläggning (hyrd). På baksidan av huset, i trädgården som ligger angränsande till en liten skog, finns ytterligare plats att avnjuta solen och utnyttja möjligheten till odling av egna örter, växter och blommor! På tomten, som är härligt kuperad och vetter mot syd, finns även en friggebod med trädäck samt ett äldre skjul.

Bostaden är belägen högt upp på Rydholmsgatan som är en återvändsgata och tack vare närheten till både skolor, förskolor, kommunikation och övrig service är detta ett optimalt boende för familjen. På Rydholmsgatan 39 bor man i lugnt villakvarter med stadens brus och nöjesliv en kort spårvagnstur bort. Till närmaste hållplats är det bara fem minuters gångväg där hela tre spårvagnslinjer finns att välja mellan, nr 5, 6 och 10. I direkt anslutning till återvändsgatan, knappt hundra meter från huset, nås en promenadstig upp till Bräckeberget och Duvberget, ett stort naturområde med utsikt över Eriksbergskranen och Älvsborgbron. Halvvägs till spårvagnen ligger Södra Sälöfjordsgatans förskola. Går man istället genom naturområdet åt andra hållet nås Föräldrakooperativet Djungeln. På promenadavstånd nås även flertalet skolor i närområdena.

Tar man inte spårvagnen in till stan finns mycket att upptäcka i nära omgivningen. En cykeltur eller promenad ner till Färjenäsparken är ett måste. Färjenäsparken är en välbesökt stadspark med flera olika lek- och aktivitetsytor och promenadstråk. I parken finns till exempel en av Hisingens största lekplatser, ett uteklassrum, en motionsslinga på 1400 meter, fotbollsplan, skejtpark, plan för streetbasket samt utsikts- och picknickplatser med anlagda grillkärl. Även Krokängsparken nås på ungefär samma avstånd. Nere vid älven ligger Färjenäs strand, en populär sandstrand på sommaren. I anslutning till stranden ligger café och restaurang Karl IX med uteservering och mat, perfekt att kunna bryta av strandhänget. Följer man älvstranden kant norrut nås mängder av restauranger och caféer längs hela vägen till Lindholmen! Närservice finns inte heller långt bort. Knappa 5 minuter från huset nås Kyrkbytorget. Här finns COOP, apotek, bibliotek, frisör, pizzeria, thairestaurang, second hand butik och hunddagis.

Under dokument finns säljar

Läs mer hos mäklaren
Svensk Fastighetsförmedling Göteborg Hisingen

Kontakta mäklaren

Daniel Kjörling

Svensk Fastighetsförmedling Göteborg Hisingen
Mäklare Daniel Kjörling, Svensk Fastighetsförmedling Göteborg Hisingen
+46766238201