Sörgraven 341

Henån, Orust Karta & restider

5 975 000 kr
VillaVilla

"Sörgraven" är egentligen benämningen på djupet som råder i och utanför området, samt att det låg söder om Nord holmen. En gång i tiden fanns här en stor brygga och båtskjul. Här la nämligen ångaren Bohuslän till och lastade både utsäde, foder samt privatpersoner som behövde komma till Göteborg. Skjulet fungerade som magasin för lasten, samt huserade resenärerna i väntan på avfärd. Den vackra fiskarstugan som vi idag säljer ihop med den stora bryggan och sjöboden huserades av tre bröder som levde på fiske. Piga i huset var Hanna som skötte om de tre, samt lagade mat och skötte hushållet. Åren gick och Hanna träffade en man som friade. Hanna accepterade, samt sa till bröderna att nu ville hon ha sin lön för alla dessa år. Då skrevs ett testamente att Hanna fick ärva stugan, samt en tomt. Här flyttade sedemera det nya paret in och fortsatte att leva av fisket. Båten heter Norden och finns att skåda på Bassholmens båtmuseum.Innan ägaren av idag köpte bostaden var här även affär och inte så konstigt med tanke på ångarens Bohusläns planerade ankomster med färska varor från stan. Dagens ägare har med varsam hand känt av anorna i huset och efter det renoverat i gammaldags stil o känsla. Astrid Lindgrens "Bullerbyn" är oerhört påtaglig runt stugan, men så långt man kan komma från Smålands djupa skogar när det gäller havet. Ja havet, det vackra glittrande havet, ett stenkast
från huset ligger bryggan med den vackra och funktionella sjöboden på. Här kan man fälla ut den ena gaveln, vilket gör den insyns skyddad från land. Djupet utanför bryggan på ca: 12 meter innebär att här kan ligga en rejäl skuta.Och efter dagens seglats hamnar man förmodligen i den vedeldade badtunnan. Det här kan vara paradiset på jorden med lummig grönska och den stenlagda ute platsen, till den långa bryggan med sitt ofantliga djup, samt sjöboden med loft, bastu o rymd.
Och nu, även i våra dagar går skarpsillen till och lockar med sig makrillen.Fortfarande kan ni ana när Hanna och hennes man närmar sig hemmahamnen, då ni hör tändkulemotorn, samt ser rökringarna bakom den bohuslänska ön av granit. Varm välkomna på visning. " Källa" En till åren kommen Gentleman med rötter i bygden.

Läs mer hos mäklaren
Bostadstyp
Vinterbonat fritidshus
Boarea
62 m²
Biarea
6 m²
Tomtarea
1 250 m² tomt
Antal rum
4 rum
Driftkostnad
17 000 kr/år
Byggår
1909
Räkna på boendet
Svensk Fastighetsförmedling Orust

Räkna på ditt nya boende

Se vad det kostar dig per månad att bo på Sörgraven 341 och skaffa lånelöfte nu.

Pris
5 975 000 kr
Driftkostnad
17 000 kr/år

NYHET: Som säljare kan du få bättre koll på din försäljning!

Gå till Säljkollen för att få mer information om hur det går för din annons.

Statistik

24 030
besök på Hemnet
Bostaden publicerades för 155 dagar sedan, den 17 maj 2018. Besök på Hemnet avser hemnet.se och Hemnets mobilappar.
illustration_step9
Jämför själv med slutpriser på andra villor som sålts.

Liknande bostäder till salu

Guider & Tips