Töllås 815

Henån, Orust Karta & restider

5 495 000 kr
VillaVilla

Töllås 815 som även går under namnet Stegliden är en vacker plats att bo på, med utsikt över fälten och bäcken som rinner förbi. De ståtliga ekarna bildar en fond till bergen bakom. Att få vakna upp med denna vackra vy varje morgon är få förunnat. Lika vackert i sol, regn och snöskrud. Att få följa årstidernas växlande charm från första parkett och inte att förglömma det fina släpljuset över åkrarna. När ni anländer till Töllås 815 får ni först en känsla av en välskött fastighet med flera byggnader placerade inom en kort radie på lite mark. Men så är icke fallet i denna fastighet, här erbjuds en egendom om hela 32 ha. Genuint svenskt från fornstora dagar, här var en sprudlande lantegendom som var självförsörjande med kor, häst, grisar, höns och kalkoner. Då, när man saknade maskiner lyckades säljarens morfar David bygga en reslig ladugård, med en grundmur av svensk granit, där stenblocken var både otympliga och tunga. Idag har vi nöjet att presentera denna lantegendom som sträcker sig över ett stort antal hektar. Solen går upp så här års vid femtiden och då når dom varma strålarna samtliga byggnader i "reservatet". Fågelsången är ljuvlig vid denna tidpunkt på året. Talgoxarna slåss med Blåmesarna om att låta mest. Stararna vinner matchen och den lille försynte Rödhaken springer omkring på backen , samt önskar uppmärksamhet. Alla fåglarna slåss om uppmärksamheten med harar, rävar, rådjur och älgar. Alldeles för er själva men ändå med närhet till bra bussförbindelser mot Stenungsund och Uddevalla. Tar ni bilen till Henåns Centrum, är ni där på 5 minuter, med hela dess utbud när det gäller bank, mataffär, fiskaffär, systembolag, klädbutiker, vårdcentral och inte minst bibliotek. I ock med att marken har olika skiften finns en strandnära del där bad och havsinfluerade vattenaktiviteter finns att tillgå. Varmt välkomna till en lantegendom med cykelavstånd till det salta havet. Tycker ni nu att det svenska klimatet inte inbjuder till bad, oavsett om det är i havet eller i bassäng finns krabbfiske som tar vid. Töllås Fårgård har ett härligt utbud av närproducerade livsmedel, café och är ett alternativ för själ och hälsa.

Orust: Den stora gröna ön i väst! Här är det aldrig långt till någon aktivitet! Vad sägs om makrillfiske i Mollösund eller Tommy Körberg på Slussens pensionat?
Kanske ett SPA program vid Nösunds Wärdshus, eller måla dina drömmar i pastell när du avnjuter David Urwitz känslomässiga stämma när han drar på. Töllås, en idyll, ett sätt att leva, där ni bor granne med naturen. Varmt välkomna på visning.

Läs mer hos mäklaren
Bostadstyp
Gård
Boarea
94 m²
Tomtarea
31,7 ha tomt
Antal rum
4 rum
Driftkostnad
23 459 kr/år
Byggår
1946
Räkna på boendet
Svensk Fastighetsförmedling Orust

Räkna på ditt nya boende

Se vad det kostar dig per månad att bo på Töllås 815 och skaffa lånelöfte nu.

Pris
5 495 000 kr
Driftkostnad
23 459 kr/år

NYHET: Som säljare kan du få bättre koll på din försäljning!

Gå till Säljkollen för att få mer information om hur det går för din annons.

Statistik

17 105
besök på Hemnet
Bostaden publicerades för 154 dagar sedan, den 17 maj 2018. Besök på Hemnet avser hemnet.se och Hemnets mobilappar.
illustration_step9
Jämför själv med slutpriser på andra villor som sålts.

Liknande bostäder till salu

Guider & Tips