Långgarn 76

Horsfjärden, Haninge Se på karta

5 000 000 kr

Bostadstyp
Vinterbonat fritidshus
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
4 rum
Boarea
115 m²
Tomtarea
4 405 m²
Byggår
2004

Underbar skärgårdstomt med sjöutsikt, komplett byggnation från 2004 med året runt standard och naturskönt läge. Gediget hus i två plan, komplett gästhus, bod och friggebod. Del i sjöbod, bryggplats, klippor och sandstrand precis nedanför tomten. På fastlandet vid Östnora, cirka 8 minuters båtresa från tomten, finns båt- och bilplats och på mindre än 30 minuter når man Södermalm i Stockholm.

Välkommen till vackra Långgarn i södra skärgården och en stor ö med 90 fastigheter och flera bofasta. Hit kommer man med båt och från 2019 trafikeras ön av W-båt två gånger i veckan för godstransporter. På ön finns grusvägar och man får köra fyrhjuling. Gott om svamp- och bärskogar finns för trevliga stunder.

Samfälligheten på ön är välorganiserad och man anordnar midsommarfirande och andra trevliga tillställningar. Gemensam sandstrand, lekplats, gräsplan och fotbollsplan finns på ön och här träffar barnen snabbt nya kompisar. Östnora erbjuder restaurang och camping med kiosk och minigolf. Vid Mickrums brygga på Muskö finns restaurang och båtmack. Om man önskar en lite längre båtresa ligger Nynäshamn cirka 9 - 10 distans från bryggan. Från fastlandet till egna bryggan är man ute på mindre än 10 min.

Med bil, i båten och ut till egna bryggan går resan snabbt och framme sker skyddad förtöjning mellan stabila bommar. Den gedigna bryggan bjuder på allt man önskar och omges av klipphällar och en härlig sandstrand med lekplats för de små. Del i sjöbod med gott om plats för förvaring av flytvästar, fiskeredskap och mycket mer.

Från stranden är man snabbt uppe vid naturtomten som ligger högt, privat och med sjöutsikt. Det är bara en allmänning som skiljer tomten från havet. Här samsas ljung, tallar och blåbärsris i massor. Nuvarande ägare har kunnat fylla upp frysen och äta blåbär hela året om.

I bakkant på tomten ligger den vinterbonade huvudbyggnaden på 85 kvm plus ett stort loft. Huset uppfördes 2004 och erbjuder en trevlig planlösning och mycket hög standard. Trådlöst internet finns installerat.

Huset omges mot sjösidan av stora altaner med plats för solstolar, matgrupp och här finns ett vedeldat spa med dusch och här blickar man ut över fjärden och njuter av sol hela dagen. Altanen sträcker sig runt huset och här följer man solen från morgon till sent inpå kvällen.

Från ingången möter en hall med en trappa upp till ett loft med plats för flera sängar, soffgrupp och kanske en tv-hörna. I hallen är det klinker med golvvärme. Vidare in i huset finns det helkaklade badrummet med golvvärme och wc, handfat, dusch och tvättmaskin.

Vidare öppnar kök, matplats och sällskapsrum upp sig i en öppen planlösning med hela 5 meter i takhöjd och stora fönster mot vattnet. Här njuter man och umgås med stor närvaro oavsett om man lagar mat eller sitter i soppgruppen och blickar ut över vattnet. Centralt i rummet finns en braskamin som ger värme och atmosfär. Köket är modernt och erbjuder all den maskinella utrustning man kan önska sig med diskmaskin, induktionshäll, micro, kyl, frys, ismaskin och kylt vatten. Gott om arbetsytor och här lagar man mat med sjöutsikt. Intill finns matbord med stolar och soffgrupp. Från rummet möter man master bedroom med walk-in closet.

Huset har också ett gästrum med egen ingång från altanen. Här kan vänner som inte får plats i de andra gästhusen sova gott, eller varför inte tonåringen som önskar lite avskildhet. Under huset finns också en hel källare som rymmer allt som hör skärgårdslivet till.

Strax framför huvudbyggnaden ligger en bod med torrtoalett till gästhuset och förrådsdel. Gästhuset omges mot sjösidan av en stor altan. Huset består av ett komplett kök, matplats och platsbyggd våningssäng och ett stort rum med fönster i tre väderstreck och dubbeldörr till altanen.

Intill gästhuset finns en friggebod med våningssäng, matplats och pentry.

Det finns mycket mer att säga om den trevliga ön och den fina fastigheten, men den måste upplevas.

Ring 070-523 58 77 för visning.

Varmt välkommen!

Läs mer hos mäklaren
Nordstrands Mäkleri