Åkeslundsvägen 9

Järrestad, Simrishamn Se på karta

2 995 000 kr

Bostadstyp
Villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
4 rum
Boarea
110 m²
Tomtarea
1 444 m²
Byggår
1910
Driftkostnad
29 485 kr/år

Välkomna till Åkeslundsvägen 9, ett hus med massor av charm där Österlen möter Medelhavet med sin vitputsade fasad och sina blå detaljer och en magisk innergård med spännande stenläggningar och en härligt lummig miljö med bl.a. rosor, fikonträd, lavendel, äppelträd och buxbom.
Interiört omfamnar huset sin ägare med en romantisk atmosfär med synliga takbjälkar, trägolv, kamin, spegeldörrar och ett övre plan med öppet upp i nock.
Till detta finns även möjlighet till uthyrning av de två gäststugorna eller varför inte som extra plats när släkt och vänner kommer på besök.
Enligt hörsägen ska detta hus ursprungligen uppförts som samlingslokal med tillhörande lägenheter åt Godtemplarorden. Därav det generösa allrummet.
På husets entréplan finns två entréer, ett stort härligt ljust allrum med parkettgolv och en braskamin där elden kan spraka när de österlenska vindarna viner runt knuten och ett kök med en trivsam atmosfär där inredningen går i svala blå nyanser och arbetsytan räcker gott och väl för att skapa matmagi. Jämte det finns ett ombonat matrum med trägolv och ljusinsläpp från två håll och med access från en av entréerna finns husets badrum/tvättstuga med badkar och tvättmaskin och torktumlare.
På övre plan finns det två sovrum och ett allrum/hall. Det ena sovrummet används i dagsläget som walk in closet. Mellan det andra sovrummet och allrum/hall är det öppen planlösning. Hela övre plan har öppet upp i nock.
Förutom den fantastiska innergården finns en trädgård där bara fantasin sätter gränser, här kan du odla ditt trädgårdsintresse eller låta den få en lättskött utformning. Här finns ett litet växthus längs en husvägg och ett lite större fristående där nästa ägare kan bestämma den sista utformningen själv.
Runt knuten finns Österlens fantastiska natur och oslagbara miljö och på bekvämt cykelavstånd finns Simrishamn med tågstation, matbutiker, restauranger och annan service du behöver för ditt dagliga liv.

Läs mer hos mäklaren
Bjurfors Ystad

Visningstider

Observera att många visningar kräver föranmälan. Kontakta mäklaren för mer information.
För bokad eller privat visning sker anmälan hos mäklaren.