VillaVilla

Fritidshus från 1966 på ca. 90 m2 boyta + ca. 17 m2 källare och en terrass på ca. 45 m2. 3 930 m2 naturtomt helt ner till Vänneån med vacker utsikt från huset. Filmvisning: https://youtu.be/NUNTjp6WNK8

Brånalt vid Knäred är ett fritidshus från 1966 (där det förr funnits ett äldre torp) och är idag på ca. 90 m2 boyta + ca. 17 m2 källare med vatteninstallationer och plats för lagring (även förberett för bastu). Stor terrass i söderläge på ca. 45 m2, varav ca. 15 m2 är med tak och infravärme. Huset är generellt i gott skick och löpande underhållet med mycket fint invändigt skick, men snart i behov av utvändig målning. Här finns två sovrum, vardagsrum med stort panoramafönster med utsikt över ån, matsalsrum, nyare badrum och ett kök. Uppvärmning med direktverkande el och spis med effektiv insats i köket. Papptak från 1999 som är tätt, men man får räkna med, att detta behöver bytas inom en handfull år. Otäthet omkring ventilhuv i badrummet har gett en fläck i taket i vardagsrummet, som inte utvecklat sig, men snickare har undersökt huset och gett pris på reparation (ca. 10 750 kr), omputsning av skorsten (ca. 18 375 kr) och även pris på byte av hela taket till nytt plåttak när man ändå håller på (ca. 85 000 kr, inkl. båda ovanstående reparationer). Vatten från egen grävd brunn, som inte har sinat och avlopp till äldre avlopp som inte är godkänt enl. föreläggande från kommunen. Förläggande om att nytt avlopp ska etableras senast 1 maj 2019, men i samband med ägarbyte går det att avtala en individuell tidsplan med skälig tid för köparen att utföra detta, om man talar med kommunen och startar processen snarast möjligt. Räkna med ca. 75-100 000 kr. Huset säljes som utgångspunkt utan möbler och inventarier.

3 930 m² (friköpt) naturtomt, som går helt ner till Vänneån med ungefär 100 m. strandbrädd och vacker ohindrad utsikt från huset över ån, även med servitut med rätt att hålla ett område fritt från träd och buskar utanför tomten (se karta område C). Tomten ligger utan synliga grannar ca. 50 m. tillbakadraget från lätt trafikerad landsväg, som inte stör av betydelse och snöröjs vintertid. Mycket naturskönt område med många natur- och kulturupplevelser i närheten. Vindkraftsverk finns mot nord/väst från fastigheten med ca. 650 m. till närmaste verk. Vingspetsar kan skymtas mellan träden vintertid, men syns inte alls från huset om sommaren och stör inte av betydelse, då ev. ljud överdövas av brusandet från Vänneån. Invändigt hörs det inte alls, då det sitter nya isolerglasfönster i den sidan av huset som vänder mot kraftverken. Ca. 1 km. till Lagan med goda fiske och kanotmöjligheter. Ca. 5 km. till Knäred samhälle med affärer, utomhuspoolen "Flammabadet" och det nya "Prästaskogens naturområde" med vandringsleder och "Kvarnfallet" i Krokån. Ca. 11 km. till kulturreservat "Bollaltebygget" med kringbyggd museumsgård från 1600-talet och omkringliggande odlingslandskap och ljunghed och ungefär samma avstånd till naturreservat "Rönnö". Ca. 15 km. till Skogaby golfklubb, ca. 30 km. till skidbacken Vallåsen på Hallandsåsen och till Kungsbygget med zipline och rodelbana sommartid. Ca. 30 km. till havet och Mellbystrand och ca. 38 km. till Halmstad med bra uteliv och ännu en fin strand vid Tylösand. Ca. 85 km. från Helsingborg och ca. 140 km. från Malmö.

Läs mer hos mäklaren
Bostadstyp
Vinterbonat fritidshus
Boarea
90 m²
Tomtarea
3 930 m² tomt
Antal rum
4 rum
Driftkostnad
10 246 kr/år
Byggår
1966
Räkna på boendet

Räkna på ditt nya boende

Se vad det kostar dig per månad att bo på Brånalt 4 och skaffa lånelöfte nu.

Pris
1 250 000 kr
Driftkostnad
10 246 kr/år

Billigare och bättre boende

NYHET: Som säljare kan du få bättre koll på din försäljning!

Gå till Säljkollen för att få mer information om hur det går för din annons.

Statistik

14 426
besök på Hemnet
Bostaden publicerades för 99 dagar sedan, den 11 november 2018. Besök på Hemnet avser hemnet.se och Hemnets mobilappar.
illustration_step9
Jämför själv med slutpriser på andra villor som sålts.

Liknande bostäder till salu

Guider & Tips