Skärseryd Södergård 3

Ljungby Karta & restider

995 000 kr

1 100 000 kr -10%

VillaVilla

Villa eller fritidshus från 1989 på 107 m2 boyta + 27 m2 biyta och garage på 20 m2. 2 873 m2 trädgård och skogstomt med helt ensligt och ostört läge, ca. 800 m. från liten sjö. Filmvisning: https://youtu.be/Vkj8LEVc0_4

"Sävsjö Trähus" villa från 1989 på ca. 107 m2 boyta + ca. 27 m2 biyta i form av en rymlig förhall med lagringsplats och ett teknikrum med vatteninstallationer. Därutöver finns ett garage i förlängning av huset på ca. 20 m2. Huset har varit permanentbostad fram tills för ungefär ett år sedan och då det är välisolerat och med trelagers isolerglasfönster, ägnar det sig väl både till helårs- och fritidsbruk. Här finns stort lantkök med matplats, stort vardagsrum/finrum, tre sovrum (varav ett används som litet vardagsrum idag), badrum, tvättstuga, hall och en extra toalett. Allt är i stort sett som när det byggdes och skulle därför vinna på en kosmetisk renovering med målning och tapetsering både inne och ute, men det går bra att använda som det står och utveckla lite efterhand. Värmen är direktverkande el idag med oljefyllda element, men man kunde överväga att montera en stålskorsten och sätta upp en braskamin som komplementvärme om man vill. Installation av en luftvärmepump rekommenderas oavsett. Det finns även ett gammalt integrerat luftvärmesystem, som inte längre fungerar, och det var inte effektivt ens när det var nytt, då det inte finns värmeväxlare - men det går kanske att reparera om man vill. De flesta möbler och annat lösöre kan köpas till eller medfölja, efter önskemål och avtal med säljaren.

2 873 m² (friköpt) trädgård/skogstomt med helt ensligt och ostört läge och mycket fin utsikt över de intilliggande ängarna. Över 200 m. fågelvägen till närmaste granne, som inte syns och inte stör på något vis. Den lilla grusvägen som passerar huset är mycket lätt trafikerad med endast de lokala i området, men den snöröjs vintertid, så det är lätt att komma hit helar året om. Tomten går en bit in i skogen bakom huset, så man har möjlighet att tunna ut lite i skogen, om man vill skapa lite bättre ljus på baksidan av huset. Området är riktigt naturskönt med goda vandringsmöjligheter och många små sjöar i närheten, ca. 800 m. till de närmaste Gärsjön och Bolasjö, ca. 3 km. till den större sjön Mäen med flera fina badplatser och ca. 20 km. till den mycket stora sjön Bolmen. Ca. 25 km. till Gränsbygdens Köpcentrum med allt man kan behöva av inköp, ca. 30 km. till både Markaryd och Knäred samhällen, ca. 40 km. till Ljungby och ca. 50 km till Halmstad och havet. Ca. 55 km. till skidbacken Vallåsen på Hallandsås och till Kungsbygget, med rodelbana och zipline sommartid. Ca. 115 km. från Helsingborg och ca. 165 km. från Malmö.

Läs mer hos mäklaren
Bostadstyp
Friliggande villa
Boarea
107 m²
Biarea
27 m²
Tomtarea
2 873 m² tomt
Antal rum
4 rum
Driftkostnad
13 600 kr/år
Byggår
1989
Räkna på boendet

Räkna på ditt nya boende

Se vad det kostar dig per månad att bo på Skärseryd Södergård 3 och skaffa lånelöfte nu.

Pris
995 000 kr
Driftkostnad
13 600 kr/år

Billigare och bättre boende

NYHET: Som säljare kan du få bättre koll på din försäljning!

Gå till Säljkollen för att få mer information om hur det går för din annons.

Statistik

5 376
besök på Hemnet
Bostaden publicerades för 60 dagar sedan, den 18 december 2018. Besök på Hemnet avser hemnet.se och Hemnets mobilappar.
illustration_step9
Jämför själv med slutpriser på andra villor som sålts.

Liknande bostäder till salu

Guider & Tips