Lilla Kärr 3

Motala, Mjölby kommun Se på karta

1 395 000 kr

1 595 000 kr -13 %
Bostadstyp
Vinterbonat fritidshus
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
4 rum
Boarea
55 m²
Biarea
15 m²
Tomtarea
1 717 m²
Uteplats
Ja
Byggår
1800
Driftkostnad
51 044 kr/år

Mitt ute i det vackra landskapet bland skog och åkrar finns detta härliga läge och denna charmiga fastighet med ursprung från tidigt 1800-tal. På generös tomt samsas prydlig och välordnad grönska med lekfulla plana gräsytor, uteplatser och fruktträd. En sann idyll för ett trivsamt sommarparadis med möjlighet att bo långa säsonger med naturen som nära granne. Här växlar vyerna mellan skog och öppna fält vilket ger naturskön karaktär och variation över årstider. Närheten till Blå lagunen förgyller sommardagarna i det svalkande, hit kommer du på mindre än 5 min med bil.

En separat infart ger stor yta för parkering vid sidan av husen. Via stensatt gång som inramas av prydliga rabatter och grindpar tar man sig till fastigheten. Här finns ett uthus med bra förvaringsdelar eller varför inte verkstad eller hönshus. På ena ytterväggen har man byggt ett takat utrymme som ger bra med extra förvaring ute.

Huvudbyggnaden är till stor del renoverad och har fått ett fantastiskt fint uttryck med en ”american porch” längs långsidorna på huset vilket ger takad plats att njuta av utblickarna från två väderstreck. Det är även en praktisk och välkomnande yta som även erbjuder skugga soligare dagar. Hallen är ljus och luftig med nyare tillbyggd förstukvist som ger plats för avhängning. Rakt fram nås ett mysigt kök med äldre detaljer av vedspis och trägolv som återfinns husets helhet. Ett trivsamt allrum utgör den naturliga samlingspunkten med fina ljusinsläpp, utgång till utemiljö samt öppen spis. I andra delen ryms ytterligare allrum som nyttjas som matrum med access till ett sovrum samt badrum.
En trappa upp finns tilltalande yta med snedtak och fler rumsmöjligheter med fönster åt två håll och möjligheter att dela av.

Trädgård och utemiljö har gott om möjligheter och erbjuder både lummig trädgrönska i form av äppleträd och plommonträd samt fina uteplatser. De vackra omgivningarna präglar känslan såväl inne som ute och det ges gott om utflyktsmål i närområde. Här finns Boställets vedugnsbageri, Vätterns vatten och Omberg inom lagom räckhåll med utbud även av gårdsbutiker och rekreationsupplevelser i skog och mark.

Läs mer hos mäklaren
Bostadsfoto: Bonnie Wall, Johan Rönnholmen, Husfoto
Svensk Fastighetsförmedling Motala

Kontakta mäklaren

Edvin Hellqvist

Svensk Fastighetsförmedling Motala
Mäklare Edvin Hellqvist, Svensk Fastighetsförmedling Motala
+46735293723